TVGiDS 3.0: nieuwe interface met tips van de redactie

TVGiDs.tv voor iPhone is flink bijgewerkt, waardoor de app een plat iOS 7-ontwerp heeft en op het beginscherm tips van de redactie toont.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tvgids beginscherm kaarten vegenDe bekende TVGiDS.tv app is bijgewerkt, waardoor de applicatie nu een nieuw en fris design heeft. Het platte iOS 7-design maakt de app een stuk vlotter om te zien, en de reclames ook een pietsie minder storend. Voortaan vinden gebruikers op het hoofdscherm een stapel tips van de redactie, waar ze op tinder-achtige wijze doorheen kunnen vegen. Door met je iPhone te schudden is de stapel weer intact; leuk gedaan. Onder de stapel met aanraders vind je net als voorheen ‘Nu & Straks’, een onderdeel dat je naar wens omhoog kunt vegen. Daarnaast heeft de applicatie nu meer HD-afbeeldingen en promo-materiaal voor tv-programma’s.

tvgids.tvBovendien is het voortaan mogelijk om te bepalen of herinneringen voor tv-programma’s eenmalig moeten zijn of zich moeten herhalen. Zo hoef je voor lievelings-series en programma’s die elke dag of elke week worden uitgezonden niet steeds opnieuw reminders in te stellen, maar kun je het in een keer goed plannen. Tot slot is ook de navigatie van de app veranderd, waardoor je naast het hoofdscherm nu alleen nog een simpel zwart hamburgermenu hebt om tussen tabbladen te schakelen. Dit menu is overal in de app bereikbaar, wel zo overzichtelijk.

In vorige updates voegden de ontwikkelaars herinneringen en push-berichten toe, maar ook opties om programma’s via Whatsapp te delen en de optie om bij iedere film ratings, posters en trailers van IMDb te bekijken. Een alternatief voor TVGiDS.tv is TVGids.nl, een app die recentelijk een update kreeg waarmee je direct inschakelt op Nederland 1, 2, 3 en regionale omroepen. Alleen de manier waarop je tv kijkt is minder prettig. Zodra je op een van de zenders drukt zie je namelijk onderin beeld een soort balk met knoppen van de verschillende kanalen. Die laden echter niet direct de livestream in, maar de webpagina van een zender. Een andere app die goed wordt gewaardeerd is die van Veronica.

Downloaden: TVGiDS.tv (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:04
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.