Mailapp Dispatch waarschuwt voor phishing na grote update

Mailapp Dispatch is een ster in het afhandelen van e-mails op je iPhone. De app waarschuwt nu ook voor phishing mail met kwade bedoelingen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dispatch 2.0 iPhone mail als todoEen mailapp die je voor phishing waarschuwt? Die is er nu. Het in Nederland betrekkelijk kleine Dispatch kreeg een grote update naar versie 2.0 die ziet wanneer een link in een e-mail niet overeen komt met de link die erachter zit. Zo moet je worden gewaarschuwd voor bijvoorbeeld nepmails die je bankgegevens willen achterhalen. Je kan nu ook de mappen van je mailaccounts bekijken en er werd nog veel meer vernieuwd.

Dispatch heeft de insteek je e-mails zo snel mogelijk af te handelen en toe te werken naar een lege inbox, vergelijkbaar met Mailbox. De nieuwste maatregel die Dispatch daarin neemt, is de mogelijkheid om de oudste ongelezen e-mails bovenaan te zetten. Zo werk je eerst het achterstallige onderhoud weg voordat je aan de nieuwste e-mails begint.

De applicatie heeft het aantal acties waarmee je mails kan afhandelen uitgebreid. De app herkent nu ook data, telefoonnummers en links in de onderwerpregel van een mail. Net als die informatie in een mailtje zelf, kan je telefoonnummers vanuit de app bellen, data in je agenda-apps of todo-apps zetten en links openen in browsers of bijvoorbeeld doorsturen naar Evernote of een leesapp. Een andere actie is ook aardig: net als in het vorige week besproken Inky Mail, zijn nieuwsbrieven en reclamemails voorzien van een ‘unsubscribe’ actie waarmee je je direct kan uitschrijven voor die e-mails.

Dispatch inbox nieuwe stijl Dispatch openen in apps

Andere aanpassingen zijn kleiner van aard. De app gebruikt minder geheugen, navigatieknoppen werden iets groter en minder functies zijn verborgen onder lange drukken. Je kan al je conceptuele e-mails nu benaderen vanuit de gezamenlijke inbox. Bij het schrijven van een e-mail is nieuw dat je automatisch aangevulde mailadressen kan verwijderen uit de lijst van ontvangers. Je hebt ook de mogelijkheid een foto (niet meerdere tegelijk) toe te voegen aan een e-mail, maar doe dat vooral nadat je de tekst in een mail hebt geschreven. De foto neemt je hele scherm over. De knop waarmee je een foto invoegt (een pijl naar links) is ook niet echt logisch trouwens. Dispatch heeft zijn uiterlijk op punten aangepast, maar mag nog wel wat verder worden bijgeschaafd.

Voor meer gebruikers

Alle nieuwe functies en met name de phishing-waarschuwing zorgen ervoor dat Dispatch een completere mailapp is, geschikt voor een grote groep mailgebruikers. Wel blijft de app zijn eigenaardige trekje houden dat er (principieel) geen pushberichten worden verzonden voor nieuwe e-mails die binnenkomen. Daar tegenover staat de uitstekende ondersteuning van ‘snippets’, instelbare standaardantwoorden die je snel in je mails kan verwerken.

Downloaden: Dispatch (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:04
Onderwerpen dispatch, e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.