Gerucht: iWatch in derde kwartaal 2014 beschikbaar

De iWatch wordt in het derde kwartaal van 2014 geïntroduceerd, aldus bronnen binnen de productietak van Apple. Ook krijgt de iWatch een uv-sensor.

iWatch Todd HamiltonApple wil de iWatch in het derde kwartaal van 2014 verkopen. Dit beweren bronnen binnen Apple’s productieketen tegenover Economic Daily News. De bronnen baseren zich op productieorders van Apple. De iWatch wordt geproduceerd door Quanta Computer en bevat onderdelen van Rintek Technology en TPK. Volgens de bronnen maakt Apple ook gebruik van een saffierscherm in de iWatch, zoals volgens geruchten ook het geval zal zijn bij de iPhone 6. De iWatch zou volgens Barclays-analist Blayne Curtis daarnaast een uv-sensor krijgen.

De fabrikanten moeten 65 miljoen iWatch-horloges voor het einde van 2014 hebben geproduceerd. De bronnen bevinden zich dichtbij het vuur, maar er is altijd een kans dat Apple’s plannen uiteindelijk zullen afwijken: ervaring leert dat een productieorder van Apple vertraging kan oplopen wegens complicaties. De nieuwe berichten doen vermoeden dat Apple de productie van de iWatch wel enigszins heeft versneld: in februari werd nog gezegd dat de productie van iWatch-schermen pas in de tweede helft van 2014 zou starten.

Met een ingebouwde uv-sensor kan de iWatch zien of je bijvoorbeeld te lang in de zon ligt en of het al tijd is om je opnieuw in te smeren. Curtis baseert zich op verder niet aangehaalde bronnen, die er op wijzen dat Apple in zee gaat met uv-sensorfabrikant Silicon Labs. Zij hebben in februari een kleine uv-sensor aangekondigd die in de iWatch zou passen. Eerdere berichten wezen er op dat de iWatch zich vooral zal richten op gezondheid, waardoor een uv-sensor perfect op zijn plek lijkt. Daar staat tegenover dat Curtis een analist is, wat betekent dat zijn beweegredenen moeilijk te doorgronden zijn. Kans bestaat dat hij met zijn uitspreken juist de mark probeert te beïnvloeden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2014, 12:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.