‘iPhone 6s vanaf 18 september verkrijgbaar’

De iPhone 6s is vanaf 18 september te koop volgens bronnen. Een week daarvoor is het mogelijk om een pre-order te plaatsen. Maar: wanneer zijn Nederland en België aan de beurt?

iphone-6s-kleurenDe iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf 18 september te koop. Dit beweren bronnen tegenover Japanse media, aldus IT Home. De nieuwe iPhones zouden anderhalve week na de aankondiging al beschikbaar zijn. De pre-orders starten dan op 11 september. Nederland en België volgen vermoedelijk iets later.


De mogelijke verkoopdatum klinkt aannemelijk. Apple verkoopt nieuwe iPhones vlak na de aankondiging, die dit jaar volgens bronnen plaatsvindt op woensdag 9 september. Daarnaast is 18 september een vrijdag, de dag waarop de verkoop van nieuwe Apple-producten meestal begint.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies en bekijk wat er nieuw en verbeterd was bij dit toestel. Ook lees je of een iPhone 6s kopen nog steeds een goed idee is, of dat je beter een ander model kunt nemen.

De genoemde verkoopdatum komt wel uit een vrij onduidelijke hoek. Het Japanse IT Home haalt niet nader genoemde bronnen aan, die weer van andere bronnen hoorde dat de iPhone 6s-verkoop start op 18 september. Daar staat tegenover dat deze datum al eens eerder voorbij is gekomen. In juli dacht het Aziatische MIC Gadget ook al dat de iPhone 6s-verkoop begint op 18 september.

Wanneer in Nederland en België?

Volgende de Aziatische bronnen begint de iPhone 6s-verkoop op 18 september, maar het is nog onduidelijk of hij dan ook in Nederland verkrijgbaar is. Meestal begint de iPhone-verkoop eerst in een select aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Japan, waar het nieuws uit afkomstig is, zit vaak ook in de eerste verkoopgolf.

Ter illustratie: we waren afgelopen jaar als tweede aan de beurt in Nederland en België, waardoor de iPhone 6 op 26 september 2014 beschikbaar was. Doet Apple dit jaar hetzelfde, dan wordt de iPhone 6s in Nederland en België verkocht op 25 september 2015.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2015 om 13:14
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.