Gerucht: ‘iPhone 5S en iPad 5 op 29 juni onthuld’

Technologiesite Gizmorati heeft uit 'betrouwbare bronnen' vernomen dat Apple op 29 juni de iPhone 5S en iPad 5 aankondigt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5SApple zal tijdens een evenement op 29 juni 2013 de iPhone 5S en iPad 5 aankondigen, zes jaar na de verschijning van de eerste iPhone in de Verenigde Staten. Dit beweren twee onafhankelijke bronnen tegenover technologiesite Gizmorati. Het iPhone-evenement zal de naam ‘Original Passion, New Ideas’ krijgen. Hoewel een iPhone-onthulling in juni al eerder in geruchten voorbijkwam, staat dit verhaal nog wat op losse schroeven. Zo valt 29 juni bijvoorbeeld op een zaterdag, niet bepaald een waarschijnlijke dag voor een Apple-aankondiging.

Eerder bleek uit de agenda van evenementencentrum Moscone dat Apple op 10 tot 15 juni 2013 WWDC zal organiseren. Deze ontwikkelaarsconferentie werd in het verleden vaak gebruikt om nieuwe Apple-producten aan te kondigen. Staan de iPhone 5S en iPad 5 op 29 juni op de agenda, dan is dit al twee weken na WWDC. Eerdere geruchten wezen wel op een de verkoopstart van de iPhone 5S in juli of augustus.

Er werd nog niet eerder een nieuwe iPad tegelijkertijd met een nieuwe iPhone aangekondigd. Ook dat is reden om te twijfelen bij dit nieuwe gerucht. Andere rapporten wijzen op een iPad-evenement in april, maar dit was nog allesbehalve zeker.

De naam ‘Original Passion, New Ideas’ zou wel eens een dubbele betekenis kunnen hebben. De iPhone 5 bleek de laatste iPhone te zijn waar Steve Jobs intensief aan meewerkte, waardoor Apple nu een punt begint te bereiken waarop ze het zonder zijn visie moeten doen.

Tipgever: Daniel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 13:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ipad air, ipad air 2, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.