Gerucht: ‘iPhone 5 krijgt een waterwerende laag van Liquipel’

Het bedrijf Liquipel zou de iPhone 5 samen met Apple waterdicht maken. Dit beweert een bron van de website Today's iPhone. Apple zou de garantieregeling voor de iPhone 5 alvast hebben aangepast.

Water iPhoneDe website Today’s iPhone beweert dat de iPhone 5 waterdicht gemaakt wordt door Liquipel. Dit baseren ze op beweringen van een anonieme bron, die op het moment een hoge positie bekleedt bij een Britse telefoonretailer. Apple zou de garantieregeling van de iPhone hebben aangepast, om alvast rekening te houden met de nieuwe technologie. Naast de iPhone 5 zou ook de Samsung Galaxy S III volgens de bron een waterwerende laag krijgen.

De bron heeft het volgens Today’s iPhone vaker bij het rechte eind gehad: zo zou hij eerder hebben geweten wanneer de witte iPhone 4 en de iPhone 4S op de markt verschenen. Daar staat wel tegenover dat dit een heel ander soort gerucht is: retailers weten normaal gesproken vrij laat wat voor hardware er in een nieuw toestel komt.

Wij schreven begin dit jaar voor het eerst over Liquipel. De speciale waterwerende laag wordt aangebracht op de onderdelen van de iPhone, waardoor er niet langer sprake is van kortsluiting als je hem in water laat vallen. In een video was te zien dat de iPhone zelfs na lange tijd onderwater nog blijft functioneren. Het bedrijf HZO bleek ook interesse te hebben om de iPhone 5 waterdicht te maken met een soortgelijke coating.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 20:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.