Gerucht: iPad mini krijgt speciale ITO-coating op scherm

De iPad mini is volgens geruchten voorzien van ITO-coating. Dit zorgt voor een betere ontvangst van Wi-Fi-signalen en mobiele signalen. De coating wordt gemaakt door een Taiwanees bedrijf en is al erg succesvol.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad miniApple zou volgende maand wel eens een iPad mini kunnen aankondigen, zo willen de geruchten ons doen geloven. De kleine tablet krijgt een 7,85-inch scherm en is zo dun als de iPod touch. Het nieuwste gerucht is dat Apple de iPad mini gaat voorzien van een nieuwe ITO-coating. ITO staat voor Indium Tin Oxide, een elektrisch geleidend materiaal.

Het heeft als belangrijke eigenschap dat ruis bij draadloze signalen kan worden onderdrukt. Anders gezegd: er treedt minder interferentie op bij radio-frequenties waar de iPad gebruik van maakt, zodat je een betere verbinding hebt met het Wi-Fi-netwerk of een mobiel netwerk. De ITO-coating wordt gemaakt door Efun Technology, een bedrijf uit Taiwan. De winsten van dit bedrijf zouden de afgelopen jaren zijn verdubbeld, dankzij het succes van de coating. Het gerucht is afkomstig van Digitimes, die een wisselende reputatie heeft in het voorspellen van Apple-plannen. Op 12 september weten we waarschijnlijk meer, want dan staat er volgens de geruchten een Apple-persbijeenkomst gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 17:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.