Vijftig brugklassers in Nijmegen krijgen les op iPad

Het Dominicus College in Nijmegen gaat met iPads aan de slag. 50 brugklassers krijgen een iPad, om te kijken of het de schoolboeken kan vervangen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad docentenHet Dominicus College in Nijmegen gaat de iPad testen. De school is een proefproject gestart met 50 brugklassers van de afdeling gymnasium. Vanaf volgende week gaan ze de iPad intensief gebruiken tijdens de lessen. De school wil – net als veel andere scholen die ze voorgingen – zelf ervaren wat de meerwaarde is van het lesgeven op de iPad. Ze zijn niet de eerste school: het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam voerde vorig jaar al een proef uit met iPads voor brugklassers.

Leerlingen en docenten waren enthousiast, maar de school verwachtte niet dat de papieren boeken volledig vervangen zouden worden. Op het Geuzencollege in Vlaardingen vond ook al een iPad-pilotproject plaats, onder VMBO-leerlingen. In Emmen gingen de scholieren van de Hondsrugschool na een iPad-proef weer gewoon met schoolboeken aan de slag. Dat kwam overigens niet omdat de iPad tekortschoot, maar omdat de school zich moest houden aan lopende contracten met uitgevers en distributeurs van schoolboeken. Het proefproject bij de Parkschool in Utrecht kwam nog het meest in het nieuws, omdat de volledige collectie iPads tijdens een inbraak werd gestolen. Het ging daarbij overigens om scholieren van een lagere school.

In Nijmegen zijn ze niet van plan om de schoolboeken te vervangen. “Maar het past goed bij de wijze waarop leerlingen tegenwoordig informatie vergaren en delen”, zegt woordvoerder Lex Plantaz. Vakdocenten hebben content voor de iPad ontwikkeld en de school heeft draadloos internet aangelegd zodat de leerlingen nieuwe content kunnen ophalen.

ipad smartcoverHet Dominicus College is de eerste school in deze regio die op deze schaal de iPad gaat gebruiken. Woordvoerder Plantaz verwacht dat de iPad een stimulans is om onderwijs op maat te kunnen aanbieden aan leerlingen. Afgelopen juni werden de ouders als geïnformeerd over de plannen. Twee gymnasiumklassen doen eraan mee.

Meer info: Dominicus College

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 17:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, nijmegen, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.