Gerucht: ‘Apple wil 30-pin-connector vervangen door micro dock’

Apple heeft volgens de website iMore plannen om de 30-pin connector van de iPhone te vervangen met een 'micro dock'. Hierdoor zou er meer ruimte zijn voor nieuwe hardware, zoals een grotere batterij.

iPhone Dock ConnectorApple is van plan om de 30-pin-connector van een toekomstige iPhone te vervangen door een ‘micro dock’. Dit beweert iMore op basis van onbekende bronnen. Op deze manier zou er in de iPhone veel meer ruimte zijn voor andere onderdelen, zoals een grotere batterij en een 4G-ontvanger.

Wanneer de veranderingen precies gemaakt zouden worden, is niet helemaal duidelijk. iMore stelt in een bijzin dat de veranderingen ruimte voor nieuwe hardware in de iPhone 5 bieden, maar maakt verder geen harde claims. Aangezien we nog geen hardware van de iPhone 5 in geruchten zijn tegengekomen, is de kans aanwezig dat er op het moment nog wordt geëxperimenteerd met de nieuwe poort.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Apple de hardware van de iPhone aanpast om ruimte voor nieuwe hardware te bieden. De iPhone 4 introduceerde een kleinere simkaarthouder en een antenne rond de buitenkant, waardoor er meer potentiële ruimte in de iPhone zelf was.

Apple ging vorig jaar nog akkoord met plannen om micro-USB een universele oplaadmethode voor smartphones te maken. Dit deed Apple niet door de 30-pin-connector te vervangen, maar door een converter te verkopen waarmee je de iPhone met micro-USB kunt opladen. De kans bestaat dat Apple’s kleinere lader alsnog een Micro-USB wordt, maar iMore zelf gelooft daar niet in: dit is volgens de site niet “Apple’s stijl”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 10:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dock connector, micro-usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.