Apple blokkeert push voor iCloud-mail in Duitsland

Apple heeft het gebruik van e-mail via iCloud in Duitsland gelimiteerd. Gebruikers ontvangen niet langer pushmeldingen. Dit in verband met een rechtszaak tussen Motorola en Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCloudApple heeft de push-functionaliteit voor e-mail bij iCloud en MobileMe geblokkeerd in Duitsland. Zo verklaart Apple op zijn support-site. Dit in verband met een rechtszaak tussen Apple en Motorola in het land. iPhone-gebruikers kunnen nog steeds e-mailberichten ontvangen in Duitsland, maar moeten hiervoor de Mail-app openen.

De rechter besloot eerder al in Duitsland dat iCloud patenten van Motorola schendt. Apple benadrukt op zijn support-site nogmaals het niet eens te zijn met dit besluit en in beroep te zijn gegaan. Het toen opgelegde verbod werd niet uitgevoerd, maar Apple heeft er toch voor gekozen om iCloud te beperken. Totdat de rechter een mogelijk andere uitspraak maakt, mogen Duitse gebruikers geen gebruik maken van de push-mogelijkheden van e-mail bij iCloud en MobileMe.

De beperking geldt alleen in Duitsland, waar de zaak tussen Motorola en Apple op het moment loopt. Nederlandse iPhone-gebruikers die naar Duitsland gaan zullen ook van de beperking last hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 11:44
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.