Proview klaagt Apple in Verenigde Staten aan

Het Chinese bedrijf Proview klaagt Apple ook in de Verenigde Staten aan. Door een nieuw bedrijf op te richten om het handelsmerk 'iPad' te kopen, zou Proview zijn misleid.

ProviewProview is ook in de Verenigde Staten een rechtszaak gestart tegen Apple. Het bedrijf zegt misleid te zijn geweest toen Apple een bedrijf oprichtte om het handelsmerk ‘iPad’ van hun te kopen. Proview en Apple zijn in China al enige tijd in een rechtszaak verwikkeld over het handelsmerk, waar de zaak leidde tot een verbod van de iPad in bepaalde regio’s.

Apple zou in 2009 een bedrijf genaamd IP Application Development Ltd. hebben opgericht, waarmee ze uiteindelijk het handelsmerk ‘iPad’ op 23 december 2009 voor 55.000 dollar wilden kopen van Proview. IP Application Development zou hebben beweerd het handelsmerk aan te schaffen omdat het een afkorting was van hun bedrijfsnaam. Het merk zou niet gebruikt worden om te concurreren met Proview’s producten.

Proview wil dat de Amerikaanse rechter hun geleden schade compenseert, de afspraak terugdraait en dat Apple niet langer de naam ‘iPad’ voor zijn producten mag gebruiken.

In China was Proview verschillende malen succesvol in een lopende rechtszaak tegen Apple. Zo werd de iPad in een zuidelijke regio verboden en verloor Apple het handelsmerk ‘iPad’. Apple ging in beroep en Proview hoopt inmiddels te schikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 9:21
Categorie Apple
Onderwerpen electronic arts, football, handelsmerk, ipad, licentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.