Geolocatie in Safari nu al te testen in iPhone OS 3.0

Safari krijgt geolocatie-functies op de iPhone. Dat werd al aangekondigd in maart, maar het is nu ook te testen.

safari locatieComputerworld heeft ontdekt dat Safari in iPhone 3.0 nu geolocatie-informatie bevat. Met de nieuwe API is het mogelijk om webapplicaties te maken, die gebruik maken van de CoreLocation-functies van de iPhone, zodat de inhoud van een webpagina kan worden afgestemd op de locatie van de gebruiker. Dit is op verschillende manieren te gebruiken: bezoek je bijvoorbeeld de website van IENS, dan zie je bijvoorbeeld nabijgelegen restaurants. Dit gebeurt natuurlijk alleen, wanneer IENS de functie zelf inbouwt.

Bij het zoeken naar te koop staande huizen kan meteen je postcode worden ingevuld en wanneer je een routebeschrijving op een website opzoekt kan makkelijker een route vanaf je huidige locatie worden gepland.

geolocatieIn maart maakte Apple al bekend dat de functie voor ontwikkelaars beschikbaar zou komen:

Safari also supports the Geolocation JavaScript classes, which work with the onboard location services to retrieve the current location of the device.

Als je iPhone OS 3.0 beta 5 geïnstalleerd hebt kun je het zelf testen op een webpagina die door Doug Turner is gebouwd voor Mozilla. De testpagina is eigenlijk bedoeld om Mozilla’s toekomstige implementatie van de Geolocation API te testen. In Firefox 3.5B werkt het ook. De webpagina checkt de GPS-coördinaten van de iPhone en geeft het resultaat weer op het scherm, zoals hiernaast te zien is. De functie kan natuurlijk ook gebruikt worden om gerichte Adsense-advertenties op je scherm te tonen. Maar voor het opzoeken van informatie lijkt het erg handig. Tot nu toe moesten diensten als 9292OV gebruikmaken van een aparte applicatie om de locatie van de gebruiker vast te stellen. Pas daarna werd je vanuit de applicatie naar een website doorgestuurd.

Meer info: Geolocatie-testpagina
Via: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2009, 11:44
Categorie iOS
Onderwerpen locatie, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.