Google demonstreert Google Latitude op de iPhone

Google demonstreerde vorige week op Google I/O de nieuwe Latitude-functies in de browser Safari op de iPhone. Het maakt gebruik van de nieuwe Geolocation API, die in meerdere browsers beschikbaar komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

latitudeVoor wie het gemist heeft: Google organiseerde vorige week een grote ontwikkelaarsconferentie, Google I/O. Daar werd onder andere gezegd, dat er geen aparte Latitude-applicatie voor de iPhone zal komen. In plaats daarvan zal Latitude als webapplicatie voor de iPhone worden aangeboden. Tijdens de presentatie van Google Wave, een andere nieuwe Google-dienst, was ook al af te leiden dat Google minder geneigd is om native applicaties voor mobiele platformen te ontwikkelen. Tijdens Google I/O werd een demonstratie gegeven van Latitude op de iPhone. Latitude maakt daarbij waarschijnlijk gebruik van de geolocatiefunctie in Safari, waarover je eerder vanochtend kon lezen.

Latitude kan niet alleen de locatie van andere gebruikers opvragen, maar ook de eigen locatie doorgeven via de iPhone. GPS-functies in de browser zijn relatief nieuw en niet alleen te vinden bij Apple. De Geolocation API Specification is onderdeel van de standaarden van W3C, maar nog niet goedgekeurd. Er kunnen nog wijzigingen optreden. Veel browsers zullen ondersteuning voor geolocatie krijgen, waaronder de WebKit-browsers (Safari, Google Chrome).

Hieronder is de video te zien van Google’s Latitude-demonstratie op de iPhone, vorige week op Google I/O:

Via: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:53
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.