Geohot sluit blog en Twitter-account voor publiek (jailbreak)

George Hotz (beter bekend als Geohot) heeft een stap terug gedaan binnen de jailbreak-scene. Zijn blog en Twitter-account zijn voor het publiek gesloten, wat bij velen tot de conclusie heeft geleid dat Geohot definitief uit de jailbreak-scene stapt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

George Hotz alias GeohotEen kleine drie jaar na zijn hardware unlock van de eerste iPhone heeft George Hotz (beter bekend als Geohot) een stap terug gedaan binnen de jailbreak-scene. Na enkele dagen geleden aangegeven te hebben dat ook de iPhone 4 kwetsbaar was voor zijn exploit, werd de hacker overspoeld met berichten van gebruikers die meenden recht te hebben op de vruchten van zijn werk. In reactie daarop heeft Geohot besloten zijn blog en Twitter-account voor het publiek te sluiten. De sluiting van deze communicatiekanalen heeft op verschillende blogs tot de conclusie geleid dat Geohot definitief uit de jailbreak-scene stapt. Geohot heeft dit niet tegengesproken.

Sluiting blog “On the iPhone” voor publiek

Geohot sluit blog voor publiek

Voordat Geohot overging tot het voor het publiek sluiten van zijn blog en Twitter-account, werd de volgende tekst als update aan zijn (voorlopig) laatste blog-post toegevoegd:

Sorry, this post was probably a bad idea. Next time I won’t say anything. I miss when this blog was actually about technical things (I’ve been reacting too much to the feedback, which led it to the place it’s in now). I didn’t fully realize most of the current scene don’t care unless they are getting something. Now I do. It’s late tonight, I’ll think about what to do about this in the morning.

The real reason behind no release isn’t technical. It’s just that it will never stop, after blackra1n, people demand unlock, after blacksn0w, people demand untethered. I miss the days when jailbreaking and unlocking were difficult, it attracted a much higher caliber crowd.
Also, to the haters, the picture is quite obviously fake 😀

In de update zei Geohot er spijt van te hebben dat hij had aangegeven over een jailbreak voor de iPhone 4 te beschikken, met name omdat het merendeel van de huidige jailbreak-scene er niet om zou geven tenzij er ook iets beschikbaar zou worden gesteld. Daarnaast gaf Geohot in de update aan dat de reden voor het niet uitbrengen van de iPhone 4-jailbreak niet technisch zou zijn, maar gelegen zou zijn in het feit dat er na elke release weer van hem verwacht (zelfs geëist) werd dat hij ook de volgende horde weer zou nemen. Een groot aantal gebruikers lijkt dan ook niet op de hoogte te zijn van de hoeveelheid werk die verricht moet worden om een eenmaal gevonden kwetsbaarheid om te zetten in een werkende jailbreak en deze vervolgens in een point-and-click-applicatie te verwerken die op elke iPhone, iPod Touch en iPad werkt.

Sluiting Twitter-account voor publiek

Geohot sluit Twitter-account voor publiek

De hierboven weergegeven update en de sluiting van Geohot’s blog en Twitter-account voor het publiek leidde er al snel toe dat er door diverse blogs werd geconcludeerd dat Geohot definitief uit de jailbreak-scene zou stappen. Geohot lijkt op een punt te zijn beland waarop hij deze conclusie prefereert boven de constante stroom van negatieve reacties die aan zijn adres zijn gericht. Na de sluiting van zijn blog en Twitter-account voor het publiek heeft Geohot nog het volgende getweet:

i was just having fun but some people had to take this all way too seriously. it’s just a phone, and it isn’t much fun anymore.
my bio isn’t “iPhone hacker” it was just something i did occasionally when i was bored. seriously, i think many of you care way more than me
it was a cool ride, and i’ve learned a lot about a lot. perhaps one of these days i’ll do a more formal goodbye.

Update: Inmiddels lijkt George zijn Twitter-account compleet te hebben verwijderd. De pagina meldt nu: Sorry, that page doesn’t exist!

Toekomst en jailbreak van de iPhone 4

iPhone 4 jailbreak

Het lijkt er dan op dat we voorlopig in ieder geval geen ontwikkeling van jailbreaks en unlocks meer hoeven te verwachten van de zijde van Geohot. Een definitief vertrek van Geohot zou een significante aderlating betekenen voor de jailbreak-scene. Hoewel Geohot’s jailbreak-tools vaak “simple, hacky and fast” waren in vergelijking met die van het iPhone Dev Team, vonden ook enkele jailbreak- en unlock-tools van het iPhone Dev Team hun oorsprong in een kwetsbaarheid die door Geohot werd ontdekt. De hacker extraordinaire stond onder andere aan de wieg van de AT+stkprof exploit (yell0wsn0w), de bootloader 5.8 exploit (iPhone 3G), de jailbreak en unlock van de iPhone 3GS (met purplera1n en purplesn0w), de jailbreak en unlock van firmware 3.1.2 (met blackra1n en blacksn0w) en de meest recente unlock van de iPhone 3G en 3GS.

De mogelijkheid blijft bestaan dat Geohot (in minder publieke vorm) actief zal blijven in de jailbreak-scene. Net voor de hierboven genoemde tweets gaf Geohot aan dat we zijn ‘goede vriend’ @mikecohenn zouden moeten volgen voor toekomstige jailbreak-updates. Daarnaast lijkt Geohot met zijn laatste regel van de update op zijn blog zijn haters te willen tarten als hij zegt “the picture [of my jailbroken iPhone 4 running Cydia] is quite obviously fake“, terwijl het om meerdere redenen (meer dan) aannemelijk is dat de foto waarheidsgetrouw is. Het Chronic Dev Team zou overigens over dezelfde exploit beschikken als die Geohot heeft getoond voor zijn jailbreak van de iPad, iOS 4 en de iPhone 4. Het Chronic Dev Team heeft op dit moment geen verdere informatie over het al dan niet definitief vertrekken van Geohot uit de jailbreak-scene. Mocht de genoemde exploit Geohot’s laatste bijdrage aan de jailbreak-scene blijken te zijn, dan zal deze vermoedelijk op enig moment worden verwerkt in de jailbreak-tool Greenpois0n.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2010, 15:47
Categorieën Geruchten, iDevices, Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, limera1n, twitter, unlock, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.