Microsoft zoekt iPad-gebruikers voor onderzoek

Volgens een Facebook-event is Microsoft op zoek naar iPad-gebruikers voor een gebruikersonderzoek. Het onderzoek zou informatie moeten opleveren over hoe gebruikers de iPad gebruiken.

iPadDat Microsoft geregeld gebruikersonderzoek doet, is logisch. Ze willen immers weten hoe gebruikers omgaan met apparaten en daarvan leren. Dat ze nu via een Facebook-event deelnemers zoeken voor een onderzoek onder iPad-gebruikers, is wel opmerkelijk.

Het onderzoek zou moeten plaatsvinden op de Redmond campus van Microsoft, tussen 16 en 21 juli. Gebruikers van de iPad wordt gevraagd om twee uur van hun tijd beschikbaar te stellen zodat onderzocht kan worden hoe ze het apparaat gebruiken. Microsoft is voor het onderzoek specifiek op zoek naar studenten. Het belooft deelnemers aan het onderzoek een ‘Microsoft-extraatje.’

Volgens een van de reacties op Facebook krijgt Microsoft het nog zwaar te verduren om een goed beeld te krijgen van de gebruikers, omdat “iPad-gebruikers Apple-fanboys zijn en hun visie nogal scheef is.” Iemand anders zegt sarcastisch “natuurlijk kom ik jullie helpen om Apple’s ideeën te stelen!”

De volledige tekst van de oproep:

Microsoft User Research is looking for iPad owners for an upcoming study to get feedback. This study will be two hours long and will take place on the Microsoft Redmond campus with a number of dates and times between Friday, July 16th and Wednesday, July 21st.

In appreciation for your time, each participant will be offered a Microsoft gratuity item.

If you are interested, please respond to the questions below to uccoord@microsoft.com with the subject line “iPad”:

  • Name/Age
  • Phone Number
  • Job Title/Company
  • Are you employed full time or are you a student?
  • Do you own an iPad?

Bron: Techcrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2010, 14:45
Categorieën Achtergrond, Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.