Gerucht: kleinere 5,6 en 7 inch iPad voor de kerst?

Apple zou bestellingen hebben geplaatst voor 5,6 en 7 inch OLED-schermen, die in toekomstige iPad-modellen moeten worden gebruikt. Maar Digitimes twijfelt zelf.

ipad-miniDe iPad is een groot succes voor Apple en de lancering verliep heel wat minder problematisch dan momenteel met de iPhone 4. Wellicht is het voor Apple nu tijd voor een volgende stap, want geruchten uit Azië wijzen op 5,6 en 7 inch OLED-schermen die Apple heeft besteld bij Compal Electronics en die mogelijk bedoeld zijn voor toekomstige iPads. Taiwanese componentmakers zouden bestellingen hebben gekregen voor het vierde kwartaal van 2010 voor drie schermformaten, inclusief het huidige formaat van 9,7 inch. De kleinere uitvoeringen zijn daarbij gericht op mensen die een e-reader willen kopen en de huidige iPad zal wat meer gepositioneerd worden als een multimedia-apparaat.

Maar Digitimes zet zelf vraagtekens bij de claims, vooral omdat er momenteel een groot tekort aan OLED-schermen is. Samsung, de grootste OLED-fabrikant ter wereld, kan niet genoeg schermen maken voor eigen producten. Toestelmaker HTC is vanwege het tekort zelfs ertoe overgegaan om OLED in sommige toestellen te vervangen door gewone LCD-schermen. Ook weet Digitimes niet of Compal wel op de bestellingen van Apple zit te wachten, aangezien de marges nogal krap zijn. In april waren er trouwens ook al geruchten, dat Apple aan een 7 inch iPad zou werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2010, 17:47
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.