Reacties voor: Geen updates in Cydia? Vervang je oude Saurik-repo! (jailbreak)

Mensen die nog de oude Saurik-repo gebruiken, zullen merken dat ze geen alerts krijgen dat er updates van applicaties als Five Icon Dock en SBSettings beschikbaar zijn. Tipgever Buur heeft een instructie gemaakt hoe je de nieuwe repo in werking krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Nu Ultrasn0w nog:D iemand al idee wanneer die uitkomt?

  2. Ik kreeg dus al de 4 essentiële update’s om me oren! wel top dat jullie het weer doorgeven!

  3. Bij mij staat alles goed maar toch werkt o.a. SBSettings na alle update’s nog niet goed. ATPBackup doet ook niets meer dan er uit klappen als je hem opstart.

  4. @Maarten:

    Ze zijn nu aan het coderen voor cydia, dus zal binnen een dag of 2 dagen er zijn.

  5. HELP!
    Ik upgrade SBSettings en ineens patat mn iphone valt uit
    Nu blijft mn iPhone alleen maar op het Apple icoontje staan.
    Kan iemand me helpen?!

  6. @JefVH:

    Probeer eens een hard reboot (power en home knop net zo lang inhouden tot je iPhone uit gaat). Daarna even opnieuw opstarten (kan wat langer duren dan normaal aan zetten).

  7. Cydia bij mij blijft updaten:P
    Ik blijf downloaden. Nouja alleen mar beter.

    Offtopic: kort vraagje

    Icy? waar kan ik dat downloaden want het zat niet standaart in de jailbreak en in cydia kan ik het niet vinden.

  8. @Mitchell:

    Repo van Ripdev toevoegen 😉

    apt.ripdev.com

    Ik heb nu alle update’s geinstalleerd en SBSettings doet het nu ook gewoon goed. Toch een eigen foutje dat SBSettings het niet deed. Update dus alles als je problemen houd!

  9. Cydia is heel erg onstabiel geworden nu ik firmware 3.0 heb gejailbreaked. Bijna altijd valt hij weg, terug naar het homescreen en soms valt de iPhone, 2G zelfs helemaal uit! Hebben meer mensen hier last van?

  10. @John:
    Top hartelijk bedankt!

  11. Na de update van SBSettings blijft SBSettings crashen.
    Ook na mn iphone te hebben gereboot blijft hij crashen.

  12. Mensen, ik raad jullie aan even te wachten met het updaten naar SBSettings 3.0. Uit ervaring weet ik dat hier een grote fout in zit waardoor je iphone/ipod kan vastzitten in een oneindige herstart (tijdens apple logo)

    @JefVH Oplossing voor het bovenstaande:
    Ga met i-Funbox op je iphone in de map “raw file system” -> “mobile substrate” -> “dynamic libraries” en verwijder hier de sbsettings bestanden. Herstart je iPhone.

  13. @Sander:

    Alle update’s installeren. Ik had het probleem ook met SBSettings. Toen ik alle update’s had geinstalleerd was het probleem opgelost en werkte SBSettings 100%

  14. Ik heb SBSettings geinstaleerd alleen er verschijnt geen enkel icoon op mijn springboard. Herinstalleren en rebooten helpt ook niet.

    Weet iemand een oplossing?
    Ook als ik een SBSettings toggle knop installeer komt die er niet bij te staan op het springboard.

  15. @John: Top!! Dankjewel. Had inderdaad de update voor cydia zelf enzo niet geinstalleerd.

  16. @Rijswijker: Je moet even met je vinger over de status balk heen schuiven.

  17. Thanks

  18. Mijn saurik repo is wel up to date, maar ik heb een groter probleem:

    Ik krijg steeds een error als ik die essentiële dingen wil downloaden via cydia. Er staat: “Internal error. Could not perform immediate confugration (2) on essential.

    Kan iemand mij aub helpen?

  19. @Ryan: Voordat je zoiets groots gaat roepen en SBSettings de schuld gaat geven: in die folder zitten enkel wat mobilesubstrate libraries. Als jouw problemen opgelost werden door die map te legen, dan zit de fout niet in SBSettings 3.0, maar in 1 van die extensies die gebruik maken van MobileSubstrate. Die verdient dan een update. Om 1 voorbeeldje te noemen: VoIPover3G is zo’n MobileSubstrate toevoeging, die onder FW2.x perfect werkte, maar onder FW3.0 ineens voor problemen kan zorgen. Zolang er geen update voor is: niet installeren, tenzij je gevaarlijk wilt leven. 😉

    Mijn raad zou zijn (voor nu, er wordt nog teveel geupdate en zeker niet alles werkt): SBSettings zo “schoon” mogelijk houden, dus bijv. nog even geen extra Toggles toevoegen, behalve de essentiële, (voorbeeld van een 3.0crasher die voorheen goed was: de AutoLock Toggle), nog even geen WinterBoard (die gebruikt HEEL erg veel directe aanpassingen in het systeem en vooral de toevoegingen zijn nog niet klaar voor FW 3.0), etc. Denk na of je iets NU wel zo hard nodig hebt OF dat je je iPhone zo betrouwbaar mogelijk wilt hebben in deze tijd van grote updates en crashes door niet- of halfwerkende toevoegingen/aanpassingen! Hou het even simpel tot de belangrijkste zaken opgelost zijn en je updates van je geliefde toevoegingen ziet verschijnen in Cydia of Icy (Installer is vanaf 1 juli echt officieel “dood”). Geduld en logisch nadenken/afwegen is een schone zaak in deze roerige tijden. Het was dan ook geen kleine FW-update (met cijfertje achter de punt), maar een werkelijke UPGRADE met heel veel onderhuids veranderde code en werking! (2.x.x > 3!), wat betekent dat goedwerkende oude truuks ineens anders werken of niet. Keep up the faith, het komt allemaal goed! 😎

  20. Heren,

    Ik heb de niewe repo van Shaurik.
    Maar ik kan toch niet Five-icondock dowloaden de een doet het wel en de andere niet.
    Mischien zit er volgorde in?
    Weet iemand hier is van of zijn de apps nog niet voor 3.0

    Mvg joeri

  21. Ik had ook dat na de SBSettings update mijn telefoon niet meer leek te werken, alleen het appeltje… Nu heb ik dus alles opnieuw er opgezet en weer een JB gedaan. Nu werkt alles gelukkig wel. Maar jammer dat ik de tips nu pas lees… had een hoop moeite kunnen besparen! 🙂

  22. Origineel geplaatst door Larkef
    Ik had ook dat na de SBSettings update mijn telefoon niet meer leek te werken, alleen het appeltje… Nu heb ik dus alles opnieuw er opgezet en weer een JB gedaan. Nu werkt alles gelukkig wel. Maar jammer dat ik de tips nu pas lees… had een hoop moeite kunnen besparen!

    Ik heb juist hetzelfde ondergaan: ik heb mijn iPhone ook helemaal opnieuw gerestored.. 😉

  23. Sb werkte al vrij meteen. Maar nu werkt qtwitter niet meer :s

    iemand tips?

  24. Origineel geplaatst door Ryan
    Mensen, ik raad jullie aan even te wachten met het updaten naar SBSettings 3.0. Uit ervaring weet ik dat hier een grote fout in zit waardoor je iphone/ipod kan vastzitten in een oneindige herstart (tijdens apple logo)@JefVH Oplossing voor het bovenstaande:
    Ga met i-Funbox op je iphone in de map “raw file system” -> “mobile substrate” -> “dynamic libraries” en verwijder hier de sbsettings bestanden. Herstart je iPhone.

    Bedankt voor de laatste tip, heeft mij geholpen! Ik ben nog niet over naar 3.0 en dacht dus maar gewoon te updaten. En inderdaad, m’n phone zat vast in de reboot-loop.
    Dankzij je tip werkt alles weer.

  25. Er is alweer een nieuwe versie van SBSettings (3.0.1)!

  26. nou, mijn phone start niet meer op na alle updates. blijft appeltje zichtbaar…

    maar weer even opnieuw alles herstellen denk ik.

  27. @ buur
    ik wou het net gaan melden, maar zag het al staan, toppie!

  28. Ik heb sb settings 3.0.1 geinstaleerd maar zie m niet eens staan op me phone, ik had wel al bossprefs erop staan misschien moet ik die dan ook maar weer weg halen.

    Het enige wat ik wil doen en waarvoor ik nu feitelijk jailbrake is om mijn egde uit te zetten, om rekeningen te voorkomen, dat zou dan dus ook met sb moeten kunnen toch en boss prefs dan gewoon vergeten.

  29. Origineel geplaatst door Hoodie
    @Maarten: Ze zijn nu aan het coderen voor cydia, dus zal binnen een dag of 2 dagen er zijn.

    bron??

  30. Cydia is heel erg onstabiel geworden nu ik firmware 3.0 heb gejailbreaked. Bijna altijd valt hij weg, terug naar het homescreen en soms valt de iPhone, 2G zelfs helemaal uit! Hebben meer mensen hier last van?

    ja dit heb ik ook!! Ook applicaties die opstarten en dan poof gaat hij naar homescreen of valt uit.

  31. Origineel geplaatst door iYavuz
    Mijn saurik repo is wel up to date, maar ik heb een groter probleem:Ik krijg steeds een error als ik die essentiële dingen wil downloaden via cydia. Er staat: “Internal error. Could not perform immediate confugration (2) on essential.Kan iemand mij aub helpen?

    Zelfde probleem hier, ik kan die Debian Package niet foutloos updaten, en dus blijft die staan

  32. @Data: Voorbeeldje van waarom het vaak fijn is als je die More Info-knop gebruikt in Cydia en eerst leest voordat je iets installeert… SBSettings gebruikt helemaal geen icoontje op je springboard. Slide van links naar rechts over je statusbalk… et voila. 😉

    Voor anderen:
    Cydia is zojuist alweer geupdate! De updates blijven komen (en gelukkig maar, wie wil het niet z.s.m. allemaal weer werkend hebben).

    En mensen, een tip. Ga bij problemen naar het forum, daar is het een ontzettend drukke boel op het moment met uitwisseling van kennis en gedachten over alle zaken rondom FW3.0 en/of de jailbreak. Je vindt er allicht hulp (in tegenstelling tot hier in de comments).

  33. @Buur

    Erg jammer dat je me verwijt dat ik lukraak iets groots aan het roepen ben. Terwijl inmiddels duidelijk is geworden dat jij klaarblijkelijk niet weet waar je over praat.

    Inmiddels is de site van BigBoss ge-update waar hij de fout in SBSettings uitgebreid gedocumenteerd heeft, zelf noemt hij het “catastrophic code signing error”. Ik raad iedereen dan ook aan versie 3.01 te installeren.

  34. @livepulse: Graag gedaan, inmiddels staat deze tip ook op de site van BigBoss zelf.

  35. @Ryan: Laten we nu niet gaan katten naar elkaar, mijn opmerking was niet zo negatief bedoeld als je het oppakt. 😉
    Je riep weldegelijk iets heel groots zonder bronvermelding. Ik reageerde daar weer op, zonder zelf op zoek te gaan naar wat jij zei wel/niet waar was… Even erna werd SBSettings al geupdate en stond ik er niet verder meer bij stil.
    Misverstanden ontstaan hier zo makkelijk, als iedereen maar wat roept, en blijkbaar ben ik er zelfs soms ook schuldig aan. :$ Mea Culpa! 😉

  36. Beejive IM werkt al tijden goed voor de prijs. Inderdaad één van de weinige applications op de iPhone die ik dagelijks gebruik. En voor die prijs is dat een peuleschil.

    Alle bovengenoemde functies (o.a. het onthouden van berichten op de server) bevatte BeejiveIM allang al. Ze gaan nu gewoon nog een stap verder met notifications als ze nieuwe berichten hebben staan zodat je niet meer hoeft te wachten todat je weer online komt.

  37. Hi,
    ik heb SBsettings nooit geinstalleerd, welke repo moet ik toevoegen om dat te kunnen?

    manoah

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.