Geen updates in Cydia? Vervang je oude Saurik-repo! (jailbreak)

Mensen die nog de oude Saurik-repo gebruiken, zullen merken dat ze geen alerts krijgen dat er updates van applicaties als Five Icon Dock en SBSettings beschikbaar zijn. Tipgever Buur heeft een instructie gemaakt hoe je de nieuwe repo in werking krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sbsettingsSBSettings 3.0 is eindelijk beschikbaar in Cydia. De afgelopen dagen zijn er heel wat nieuwe versies verschenen van geliefde jailbreak-applicaties zoals Five Icon Dock, MobileSubstrate en AptBackup. Toch zijn er mensen die na de upgrade naar OS 3.0 een jailbreak hebben uitgevoerd en toch geen alerts krijgen dat er nieuwe versies van deze applicaties beschikbaar zijn in Cydia. iPhoneclub-bezoeker Buur liep tegen dat probleem aan en ging op zoek naar de oorzaak. Het bleek dat hij nog de oude Saurik-repository gebruikte.


Omdat er ongetwijfeld meer mensen zijn die tegen hetzelfde probleem aanlopen, willen we er toch even aandacht aan besteden. Als je de lijst bekijkt van jailbreak-applicaties die al voor firmware 3.0 zijn aangepast, dan zijn er altijd mensen die heel andere ervaringen hebben: applicaties die nog niet geschikt zijn blijken bij sommige mensen wel probleemloos te werken en andersom. Dat kan te maken hebben met de repo die je gebruikt.

Een hoop applicaties vereisen rootaccess en gebruiken een truc waarbij het dirname-commando wordt gebruikt. Dit commando was niet aanwezig in oudere pakketten in Saurik’s oude repo. Er zijn verschillende redenen waarom je nog de oude repo gebruikt:

  • Je hebt een vroege versie van Icy gebruikt, die niet de essentiële updates voor Saurik’s repo uitvoert.
  • Je gebruikt AptBackup en hebt daarmee per ongeluk een oude repo teruggezet.
  • Je hebt niet alle essentiële updates geïnstalleerd.

Hoe dan ook, Saurik heeft een nieuwe repo voor 3.0 geopend. Tipgever Buur heeft op ons forum een stappenplan gemaakt, waarmee anderen die tegen problemen aanlopen ook uit de voeten kunnen. Als je dit stappenplan volgt en Cydia daarna opent, zul je zien dat je de nieuwe Saurik-repo voor firmware 3.0 gebruikt. Je krijgt dan ook meteen de essentiële updates om je oren.

Je kunt vooraf kijken of je de juiste Saurik-repo voor firmware 3.0 te pakken hebt door in Cydia naar het tabblad Manage > Sources te gaan. Als je daar de Saurik-repo opzoekt (hij heet daar Telesphoreo Tangelo), dan moet er staan: ‘Distribution of Unix Software for iPhoneOS 3’. Staat de 3 er niet achter, dan heb je nog de oude repo.

Tipgevers: Buur (Saurik-repo) en Coolhva (Settings 3.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2009 om 23:30
Onderwerp
Categorie
Jailbreak
38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.