iPhone-4s-speedtest

‘iOS 9.2.1 maakt oudere iPhones sneller’ (video)

Uit snelheidstests blijkt dat iOS 9.2.1 goed presteert op oudere iPhones, zoals de iPhone 4s en iPhone 5. Zelfs als je het vergelijkt met iOS 8.4.1.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-4s-speedtest

iOS 9.2.1 is nog niet zo lang beschikbaar, maar de eerste snelheidstests duiken al op. Een YouTuber laat in uitgebreide video’s zien dat de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem vooral een uitkomst blijkt te zijn voor de oudste iPhones die iOS 9.2.1 kunnen draaien. De nieuwe versie blijkt zelfs sneller dan iOS 8.4.1.

In de video’s van iAppleBytes worden verschillende iOS-versies en iPhones met elkaar vergeleken op het gebied van snelheid. Door twee iPhones naast elkaar te leggen met verschillende besturingssystemen, kun je goed zien welke versie er met de snelheidsprijs vandoor gaat.

iOS 9.2.1 snel op oudere iPhones

Opvallend genoeg blijkt iOS 9.2.1 op de iPhone 4s en iPhone 5 sneller te zijn dan iOS 8.4.1. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat we de tests in de video’s zelf niet uitgevoerd hebben, en dus zullen moeten vertrouwen op de betrouwbaarheid van iAppleBytes.

Zoals je in bovenstaande video kunt zien heeft de iPhone met iOS 9.2.1 wel even een paar minuten nodig om op gang te komen, maar langzaam maar zeker zie je hoe iOS 8.4.1 ingehaald wordt. De opstartsnelheid is pas sneller vanaf de iPhone 5s.

De resultaten van de test druisen in ieder geval in tegen de klachten van sommige gebruikers. Zij stellen dat Apple oudere toestellen bewust trager maakt met updates, in de hoop dat klanten daardoor sneller overstappen op een nieuwere iPhone.

Tijd om over te stappen?

Als je de video’s van iAppleBytes bekijkt, lijkt het dus verstandig om over te stappen naar iOS 9.2.1, zelfs als je oudere toestellen gebruikt. Wil je meer weten over de nieuwste iOS-update? Neem dan een kijkje in het onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2016, 8:59
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen ios 9.2, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.