Gamevice 2

Gamevice: iPad-gamecontroller in maart 2015 beschikbaar

Wikipad's langverwachte iPad-gamecontroller is er bijna. De Gamevice wordt volgens de fabrikant verkocht vanaf maart 2015. Zelfs de prijs is al bekendgemaakt.

Inmiddels is het een half jaar geleden sinds we schreven over de Gamevice: deze speciale iOS-gamecontroller maakt van je iPad een handheld spelcomputer, die vooral doet denken aan de gamepad van de Nintendo Wii U. Het was lange tijd stil rond het accessoire, maar inmiddels weten we meer: hij wordt vanaf begin maart 2015 verkocht voor 100 dollar.


Gamevice iPad BioShock

De controller heeft twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, actieknoppen en vier schouderknoppen. Vanaf maart is de Gamevice te bestellen voor de iPad Air, iPad Air 2 en alle iPad mini’s. Van ieder model zijn er ook nog eens twee varianten beschikbaar: één met een 800mAh-accu en een tweede met een 1600mAh-batterij. Met beide kun je de iPad ook opladen, maar het 1600mAh-model biedt ook 4G-ondersteuning. Hiermee wordt het mogelijk mobiel internet te gebruiken zonder een iPad met 4G. De Gamevice met 800mAh-accu zal worden verkocht vor $99,99, aldus Polygon. Wat het luxere model kost is nog niet bekendgemaakt.

De Gamevice is een gamepad die je aan de weerszijden van je iPad bevestigt. Omdat het iPad-scherm zich in het midden bevindt, kun je hem als een draagbare spelcomputer gebruiken. Hiermee wijkt de Gamevice af van bestaande accessoires. Er zijn inmiddels meerdere iOS-gamepads waarmee je iPad-games kunt spelen, maar deze vereisen bijna allemaal dat je de iPad ergens neerzet tijdens het gamen.

Gamevice 2De Gamevice werkt met alle iOS-games die Apple’s officiële controllerondersteuning bieden. De lijst spellen groeit sinds de komst van iOS 7 gestaag, maar is nog steeds niet heel indrukwekkend. In onze review van de Moga Rebel schreven we het volgende:

Na een jaar tijd is de lijst met ondersteunde controllergames nog steeds niet heel indrukwekkend: er zijn genoeg games, maar het aantal imposante titels is op twee handen te tellen. Daarnaast hebben de grootste ontwikkelaars hun ondersteuning laten varen en worden kapotte spellen niet gerepareerd. Je moet goed zoeken om iets leuks te doen met deze gamepad, en zelfs dan kun je tegen rare bugs in iOS 8 aanlopen.

Het is afwachten of de Gamevice ontwikkelaars zal aansporen om vaker controllers te ondersteunen. De gamepad lijkt hoe dan ook uniek: nog niet eerder was er een accessoire waarmee je de iPad in een handheld console kon veranderen. Met het grotere scherm van de iPad een interessant idee.

Lees ook: Dossier: Gamecontrollers voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 15:12
Categorie Accessoires
Onderwerp gamecontroller
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.