fotopedia-wild-friends-ipad

Fotopedia stopt in augustus 2014, apps verdwijnen

Fotopedia sluit op 10 augustus 2014 en daarmee verdwijnen ook de prachtige reis- en foto-apps rondom thema's als wilde dieren, Noord-Korea, China en Marokko.

Fotopedia stopt op zondag 10 augustus 2014. Naast de website fotopedia.com zullen ook de populaire foto-apps verdwijnen. Heb je de apps al geïnstalleerd, dan zul je merken dat ze straks niet meer werken. Fotopedia dankt de fotografen en andere medewerkers die de afgelopen jaren aan de apps hebben meegewerkt. De reden van het plotselinge einde, is wellicht ook te vinden in de e-mail die naar gebruikers werd gestuurd: “We geloven echt in het idee van storytelling, maar we denken dat er momenteel geen geschikte business in zit.” Dat wekt de indruk dat Fotopedia gewoon te weinig verdiende met de (veelal gratis) apps.

fotopedia-wild-friends-ipad

Fotopedia probeerde de afgelopen tijd allerlei dingen: van een fotomagazine in Flipboard tot het zelf maken van fotoreportages op de iPad. Maar het mocht niet baten. De 15 iPhone- en iPad-apps, die ze onder andere samen met National Geographic uitbrachten, gaan verloren. Fotopedia meldt dat mensen die foto’s en verhalen hebben aangeleverd, tot 10 augustus 2014 de gelegenheid hebben om hun data te downloaden. Daarna zal alles voorgoed worden gewist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 18:35
Categorie Apps
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.