software-update-icon

‘iOS-updates downloaden voortaan sneller door nieuw Apple-contentnetwerk’

Met een eigen contentnetwerk kan Apple updates voor iOS en OS X sneller aanbieden. Het zou inmiddels actief zijn in Europa en de VS.

software-update-iconApple’s eigen netwerk voor het aanbieden van content van iTunes, iCloud en allerlei software-updates is actief in Europa en de Verenigde Staten. Dat stelt netwerkanalist Dan Rayburn op Streamingmediablog. Hij heeft naar eigen zeggen gesproken met verschillende internetproviders die verantwoordelijk zijn voor de verbindingen naar klanten. Een deel van de content wordt al via het eigen Content Delivery Network (CDN) aangeboden, stelt Rayburn. Volgens die providers heeft Apple op dit moment een ‘enorme capaciteit’ beschikbaar, waardoor gebruikers updates voor iOS en OS X sneller kunnen downloaden.

In mei dit jaar werd duidelijk dat Apple fors investeerde in zijn eigen netwerk, dat op dat moment al steeds meer vorm begon te krijgen. Een eigen netwerk stelt Apple in staat om zelf de controle te houden over de content die het aanbiedt. Een belangrijke factor daarin is de capaciteit en de snelheid die aan gebruikers kan worden aangeboden. Volgens de providers die Rayburn sprak heeft Apple momenteel tien keer de capaciteit die het normaal gebruikt. Apple maakt momenteel gebruik van de netwerken van partijen als Akamai en Level 3 om onder meer iOS en OS X-updates aan te bieden. Ook de iTunes Store en andere clouddiensten worden via dergelijke netwerken aangeboden, maar zullen in de toekomst (deels) naar Apple’s eigen netwerk verhuizen.

Rayburn verwacht dat Apple tegen het einde van dit jaar zo’n 100 miljoen dollar in het eigen netwerk zal hebben geïnvesteerd. Het is overigens wel de vraag of Apple volledig op eigen kracht zal vertrouwen. Rayburn denkt dat Apple toch ook van Akamai en Level 3 gebruik zal blijven maken, al is het alleen maar om de belasting bij piekmomenten beter te kunnen verdelen. Qua software-updates maakt Apple zich op voor een druk najaar met de release van OS X Yosemite dat nu in publieke beta is, en natuurlijk iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 20:02
Categorie Apple
Onderwerp netwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.