orbit_with_clip

Runtastic Orbit: nieuwe fitnesstracker van bekende appmaker

Runtastic Orb is een fitnesstracker van de bekende maker van sportapps. Maar kan het Oostenrijkse bedrijf Runtastic nog iets teweeg brengen, in een markt die gedomineerd wordt door Fitbit, Jawbone en Nike?

Runtastic staat bekend om de vele sportapps die ze maken. Dat ze ook eigen fitnessaccessoires gaan maken komt als een verrassing. De vandaag aangekondigde Runtastic Orbit is een simpele armband, die net wat andere accenten legt dan de Fitbits, Jawbones en FuelBands die momenteel gretig over de toonbank gaan. Maar zitten we nog wel op de zoveelste fitnessarmband-met-app te wachten?

orbit-blau

Gericht op sporters

Nu het aanbod al zo groot is en Fitbit tot de absolute marktleider is uitgegroeid, kun je je afvragen voor wie deze nieuwe fitnessarmband is bedoeld. Iedereen die interesse heeft in een dergelijke armband, heeft er al eentje. Het lijkt dan ook vooral aantrekkelijk voor mensen die fanatiek gebruiker van de Runtastic-apps zijn. Om het uiterlijk of de prijs hoef je het namelijk niet te doen: de Runtastic Orbit is duurder en minder mooi dan de vanaf vandaag in Nederland verkrijgbare Nike+ FuelBand SE. Qua uiterlijk is de Orbit netjes uitgevoerd, maar niet opvallend. Toch zou Runtastic met deze armband best erin kunnen slagen om een andere doelgroep aan te spreken, namelijk mensen die al fanatiek sporten. De Fitbit en Jawbone zijn vooral gericht op mensen die een actiever leven willen leiden en daarom het aantal stappen in de gaten willen houden. De ene groep wil vooral fit worden, de andere groep wil sportprestaties vastleggen.

De Runtastic Orbit heeft een ingebouwd OLED-scherm, geeft met trillingen feedback aan de gebruiker, herkent lichtomstandigheden en gaat een week lang mee op een volle batterijlading. Douchen en zwemmen kan gewoon, want hij is waterdicht tot tientallen meter diepte. Met de armband meet je stappen, afgelegde afstand, aantal actieve minuten, slaapgedrag en verbrande calorieën. Vooral het weergeven van aantal actieve minuten is iets wat je bij andere fitnesstrackers zelden ziet. De Orbit is een klein blokje, die je op twee manieren kunt dragen: als armband of in een clip aan je broek. De armband en houder bestaan uit rubberachtig materiaal, dat prettig aanvoelt. Het scherm is ook goed af te lezen en qua functies zit alles erin.

orbit_with_clip

Bijbehorende app: Runtastic Me

Om de functies van de Runtastic Orb te kunnen uitlezen heb je de app Runtastic Me nodig. Data tussen Orb en app worden via Bluetooth 4.0 uitgewisseld, waarna je van elke meting (stappen, minuten, calorieën, afstand en slaap) een gedetailleerde grafiek per dag ziet. Door erop te tappen krijg je nog meer details in beeld. Je kunt trouwens ook de bestaande sportapps van Runtastic blijven gebruiken, bijvoorbeeld de hardloopapp Runtastic Pro. Het handige daarbij is dat je de metingen op je pols kunt aflezen en dus niet steeds de iPhone tevoorschijn hoeft te pakken om te zien hoe ver je hebt gelopen.

Je kunt de Runtastic Orb voor 120 dollar kopen bij de online winkel van het bedrijf. Vanaf 11 augustus 2014 worden de eerste exemplaren uitgeleverd.

orbit-sleep-tracking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 17:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen runtastic, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.