Fotopedia Reporter: maak zelf een iPad-fotoreportage

Fotopedia heeft nu Fotopedia Reporter, een app waarmee gebruikers eigen fotoreportages kunnen maken. Geschikt voor fotoseries rond een bepaald thema, maar ook voor het publiceren van je vakantiefoto's.

fotopedia-reporterTRVL kondigde een paar maanden geleden aan dat ze een dienst gaan starten om zelf mooie (foto)magazines te maken op de iPad. Maar het kan nog wel even voordat PRSS beschikbaar is. Fotopedia pakt het voortvarender aan: zij presenteren nu al Fotopedia Reporter, waarmee je ook eigen fotoreportages op de iPad kunt maken. “We are all reporters” is op het openingsscherm van de nieuwe app te lezen. De mooi uitgevoerde app maakt het mogelijk om fotoreportages te maken en ze te publiceren in magazinevorm.

Je kunt het gebruiken om vakantiefoto’s mooi te presenteren of om je portfolio toonbaar te maken aan anderen. Je begint met een coverfoto, kiest een titel en beschrijving en eventueel een locatie. Daarna voeg je foto’s en tekst toe of haal je schaamteloos wat teksten van Wikipedia.

Het maken van een fotoreportage is erg eenvoudig om te doen. Voordat je begint kun je inspiratie halen bij anderen, want de app bevat ook een gallery waar je het werk van andere gebruikers kunt zien. Er is een pagina met featured items om de beste fotocollecties naar voren te halen. Ook kun je bladeren door nieuwe of populaire fotoreportages. Je kunt ze waarderen met 1 tot 5 sterren of een reactie achterlaten. Net als bij veel sociale netwerkdiensten kun je bepaalde gebruikers volgen, zodat je meteen op de hoogte bent als ze iets nieuws publiceren. Je kunt door alle items van een gebruiker bladeren aan de hand van thumbnails. Dit is een app waar je niet teveel over moet praten, maar waarmee je aan de slag moet gaan.

Downloaden: Fotopedia Reporter (gratis, iPad, iOS 5.0+)

fotopedia reporter voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2013, 14:40
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.