Fotocast helpt bij fotograferen

Fotocast laat de beste lichtomstandigheden voor fotografen zien

De app Fotocast zorgt ervoor dat je altijd weet of het goed weer is om foto's te maken. Je kunt niet alleen het weer van een bepaald moment zien, maar de app voorspelt ook of het mooie weer aan blijft of dat je op moet schieten met het maken van je perfecte foto.

Fotocast

Als professionele fotograaf herken je waarschijnlijk wel dat je sterk afhankelijk bent van het weer. Net op het moment dat je een mooie foto wilt maken verdwijnt de zon achter de wolken. De app Fotocast wil dit voor je oplossen door hyperlokale informatie te geven over het weer, afgestemd op de behoeften van fotografen.

Fotocast helpt bij fotograferen

Bij het openen van de app geef je toestemming voor het delen van je locatie, zodat de app weet waar je bent. Ook geef je aan wat voor type fotograaf je bent. Op deze manier kan de app rekening houden met de omstandigheden die jij nodig hebt om een mooie foto te maken. Een score tussen 0 en 10 geeft aan of de weersomstandigheden buiten optimaal zijn voor fotografie. Je krijgt waarschuwingen als het gaat regenen en je krijgt tips welk type foto’s bij de huidige weersomstandigheden het meest geschikt zijn. Zo weet je meteen welke apparatuur je moet meenemen en of er bijvoorbeeld extra lampen nodig zijn.

Beste lichtomstandigheden

Fotocast geeft je informatie over onder andere de temperatuur, hoe bewolkt het is en de windsnelheid. Ook luchtvochtigheid en de zonsopgang en zonsondergang zijn te zien. Niet alleen op dit moment, maar ook de verwachting voor de rest van de week. Zelfs de richting van de zon op een specifieke dag is te bekijken in de app. Zo weet je precies wanneer het licht in de goede richting staat om een foto te maken. Verder kun je instellen wanneer je wilt gaan fotograferen en Fotocast waarschuwt als je je fotosessie beter maar kunt afzeggen vanwege slecht weer. Uiteraard weet Fotocast wanneer het golden hour en blue hour is. Ben je nog een groentje op fotografiegebied, dan kan Fotocast voorbeelden laten zien van andere fotografen die bij dezelfde weersomstandigheden zijn gemaakt.

Fotocast helpt bij fotograferen

Fotocast Premium
Fotocast is gratis te downloaden en te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om Fotocast Premium aanschaffen. Dit kost €2,99 per maand, €30,99 per jaar of eenmalig €21,99. Dat klinkt misschien wat onlogisch qua prijs, maar het gaat om een eenmalige korting vanwege het verschijnen van de app. Fotocast Premium geeft onder andere de mogelijkheid om allerlei informatie bij te houden over de foto’s die je maakt, zoals de plaatsen waar je bent geweest om foto’s te maken, welke materialen je allemaal gebruikt en nog veel meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2018, 12:19
Bron Bron App Advice
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.