Enlight

Fotobewerkingsapp Enlight wil iPhone veroveren

Enlight is een professionele fotobewerkingsapp met een gebruiksvriendelijke bediening van de makers van Facetune.

EnlightEr zijn inmiddels redelijk wat fotobewerkingsapps te vinden in de App Store, met uitschieters als Darkroom, Snapseed en Adobe Photoshop Touch. Toch denken de makers van Enlight met hun app de concurrentie van deze zwaargewichten wel aan te kunnen. Eén ding moeten we toegeven: Enlight lijkt enorm compleet en gemakkelijk bruikbaar te zijn.

De ontwikkelaar van Enlight is geen onbekende. Eerder bracht Lightricks de populaire app Facetune naar de App Store. Naar eigen zeggen is de techniek achter deze app zo geavanceerd dat het meteen de basis vormt voor Enlight. Maar met geavanceerde techniek alleen kom je er niet en daarom claimt Lightricks dat Enlight veel gemakkelijker te bedienen is dan bijvoorbeeld Photoshop Touch. Waar je in andere apps veel stappen moet doorlopen om een actie uit te voeren, zijn de meeste handelingen in Enlight in een of enkele swipes te doen.

De interface van Enlight is overzichtelijk ingedeeld in Canvas, Image, Filters, Tools, Artistic, Mask, Brushes, Text en Finalize. Wie deze rubrieken afloopt komt vrijwel alle mogelijkheden tegen die je van een professionele fotobewerker verwacht, zoals bijsnijden, de tooncurve aanpassen, effecten toepassen, kleuren vervangen, onderwerpen uitsnijden, foto’s vermengen, ruis verwijderen en zelfs stickers toevoegen. Van vrijwel alle mogelijkheden kun je een eigen preset maken; handig als je foto’s in serie wilt bewerken.

enlight-screens

Eveneens sterk aan Enlight is dat vrijwel alle functies worden toegelicht met korte tutorials. Heb je een tutorial weggetikt maar wil je deze later alsnog kijken, dan kun je hem makkelijk terugvinden via het speciale icoon in de linker bovenhoek. De tutorials maken deze enorm uitgebreide app toch redelijk laagdrempelig.

Op dit moment staat Enlight voor €3,99 in de App Store. Op termijn zal de prijs verhoogd worden naar €7,99. Dat is een fikse prijs voor een fotobewerkingsapp, maar Enlight lijkt zijn geld in ieder geval meer dan waard te zijn. Alle aanwezige effecten en filters zijn bij de aankoop meteen te gebruiken, de ontwikkelaar heeft afgezien van in-app aankopen om extra functies te ontsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 16:48
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.