FlexBright-app dimt je scherm

FlexBright toegelaten in App Store, f.lux-achtige app om scherm te dimmen

FlexBright is een nieuwe f.lux-achtige app waarmee je de kleurtemperatuur van je iPhone kunt wijzigen. De app werd opmerkelijk genoeg goedgekeurd in de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FlexBright-app dimt je schermApple heeft de schermdimmende app FlexBright FlexBright) goedgekeurd en toegelaten in de App Store. FlexBright past de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aan, zodat je slaapritme niet wordt verstoord door blauw licht. De beslissing is opmerkelijk, omdat Apple eerder weigerde om de soortgelijke app f.lux toe te laten in de App Store. Vervolgens kondigde Apple zelf Night Shift aan, een soortgelijke functie die in iOS 9.3 zal worden geïntroduceerd.

Update 18:15 uur: Zoals te verwachten is FlexBridge uit de App Store gehaald door Apple.

We schreven eerder al eens over FlexBright. Toen was het ‘gewoon’ een app om de helderheid van je scherm te regelen. In versie 2.0 hebben de ontwikkelaars de kleurtinten toegevoegd. Dat Apple de app opnieuw heeft goedgekeurd is waarschijnlijk een foutje, hoewel het ook regelmatig voorkomt dat Apple in het reviewproces met twee maten meet.

FlexBright lijkt op f.lux en Night Shift

FlexBrightWie snel is kan de schermdimmer FlexBright snel downloaden en de komende dagen alvast ervaren hoe het is om je scherm ‘s avonds automatisch te laten dimmen. In iOS 9.3 kan iedereen er standaard gebruik van maken. De kans is groot dat Apple de app later vandaag uit de App Store haalt; maar je kunt het daarna gewoon blijven gebruiken.

FlexBright biedt je de mogelijkheid om de helderheid en kleurtemperatuur automatisch aan te passen, afhankelijk van je tijdzone en het tijdstip van de dag. Daarbij wordt rekening gehouden met het tijdstip van de zonsondergang en -opgang. Ook bevat de app een calculator om de vermoeidheid van je ogen te kunnen berekenen. Daarbij wordt gekeken hoe lang je al naar blauw licht aan het staren bent. Zodra je moe bent, waarschuwt de app dat het tijd is om iets anders te gaan doen of de oranje gloed in te schakelen.

De app bevat verder een donkere modus, waarmee de kleuren van de interface worden omgekeerd. Deze donkere modus is in OS X al aanwezig.

FlexBright lijkt dus erg veel op Night Shift, maar er zijn verschillen zoals push notificaties om je te herinneren dat je te lang naar blauw licht staart en de hierboven genoemde Dark Mode. Ook werkt FlexBright op veel meer toestellen, terwijl Night Shift beperkt is tot de iPhone 5s en nieuwer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 08 maart: FlexBridge is uit de App Store gehaald door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2016, 18:26
Categorie Apps
Onderwerpen flux, night shift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.