Tim Cook bezocht geheime bijeenkomst over Donald Trump

Tim Cook heeft een geheime bijeenkomst bezocht waarin het mogelijke presidentschap van Donald Trump werd besproken en welke gevolgen dat kan hebben voor het bedrijfsleven.

Tim Cook heeft dit weekend een geheime bijeenkomst bijgewoond, waar ook Republikeinse politici bij aanwezig waren. Op de agenda stond het mogelijke presidentschap van Donald Trump. Wie de standpunten van Tim Cook een beetje kent, zal begrijpen dat hij geen aanhanger is van presidentskandidaat Donald Trump. De geheime bijeenkomst waar dit weekend ook andere kopstukken uit de techwereld en de overheid bij aanwezig waren, was dan ook niet bedoeld om Donald Trump te steunen. In plaats daarvan kwamen Tim Cook, Google-oprichter Larry Page en Tesla-baas Elon Musk bijeen om te discussiëren over de mogelijke gevolgen als Donald Trump president wordt.


Sea Island, Georgia
Sea Island in Georgia, de locatie waar de geheime bijeenkomst plaatsvond.

Tim Cook: geen fan van Donald Trump

De bijeenkomst vond plaats bij het American Enterprise Institute, afgelopen weekend. De tech-CEO’s willen niet dat Trump president wordt. Bij de bijeenkomst waren ook topfiguren van de Republikeinse partij aanwezig, de partij waar Trump voor in de race is. Er kwamen ook andere onderwerpen aan bod, maar het belangrijkste discussiepunt was het feit dat Trump goed in de peilingen staat en kans maakt om de volgende president van de Verenigde Staten te worden.

De groep aanwezigen was nogal divers, van miljardair Philip Anschutz tot New York Times-uitgever Arthur Sulzberger. Vanuit de Republikeinse partij waren Mitch McConnell (meerderheidsleider in de Senaat) en Paul Ryan (voorzitter van het Huis van Afgevaardigden) aanwezig. Minstens één democraat was erbij, namelijk John Delaney uit Maryland. En ook politiek analist Karl Rove, politiek strateeg van George W. Bush schoof aan bij het gesprek.

Donald Trump

Trump doet het goed in de peilingen, maar valt vooral op door zijn opmerkelijke uitspraken. Zo riep hij op tot een boycot van Apple-producten en wil hij Apple dwingen om de productie voortaan op Amerikaans grondgebied te laten plaatsvinden. Zijn presidentschap kan dus grote impact hebben op Amerikaanse bedrijven.

Behalve het ‘probleem’ Donald Trump kwam ook de FBI-zaak ter sprake. Tim Cook zou daarbij vrij stevig zijn toegesproken door de Republikeinse senator Tom Cotton, die aan het andere einde van het spectrum zit. Hij maakt in de Senaat deel uit van comités voor geheime diensten en gewapende machten.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.