Flappy Bird in augustus terug in App Store met multiplayer

Flappy Bird komt in augustus terug als multiplayer-spel, zegt ontwikkelaar Dong Nguyen. Flappy Bird verdween uit de App Store omdat hij te verslavend was.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Flappy Bird spotlightDe game Flappy Bird zal in augustus terugkeren in de App Store, zo heeft de ontwikkelaar beloofd. Flappy Bird verdween afgelopen februari na een stormachtig bestaan in de App Store. De game werd een enorme hype en dat liep zodanig uit de hand dat de ontwikkelaar het niet meer aankon. Mensen raakten te zeer verslaafd aan de game, waardoor ontwikkelaar Dong Nguyen zich schuldig voelde. Hij heeft nu tegen de Amerikaanse tv-zender CNBC bevestigd dat de game straks minder verslavend zal zijn.


Ook komt er een multiplayer-spelvariant in. Flappy Bird zorgde voor een gigantische golf aan soortgelijke games. Uiteraard waagde ook Rovio zich eraan: zij brachten onlangs een game met de naam RETRY uit, waarbij je ook tussen allerlei buizen door moet vliegen.

Flappy Bird game overOp zich was Flappy Bird geen originele game, want er bestond bijvoorbeeld al een helicoptergame met soortgelijke speelwijze. Wat Flappy Bird slim aanpakte, was de pixelstijl, de simpele uitstraling en de moeite die het kostte om veel punten te scoren. Op het hoogtepunt verdiende Nguyen 50.000 dollar per dag met Flappy Bird. Andere ontwikkelaars maakten klonen, maar die zijn nooit zo succesvol geworden.

Update 15 mei: glimp van nieuwe game

Ontwikkelaar Dong Nguyen heeft op 15 mei een tipje van de sluier opgelicht met onderstaande afbeelding. Op de afbeelding zijn poppetjes zonder gezicht te zien, die van het ene naar het andere gebouw springen. Het lijkt om een renspelletje te gaan.

flappy-guy

Update 16 mei: straks niet meer constant spelen

De ontwikkelaar van Flappy Bird heeft bekendgemaakt hoe hij Flappy Bird minder verslavend gaat maken. In een interview met Wired vertelde Nguyen dat de game straks niet meer constant gespeeld kan worden. Er komen periodes waarin je moet afkoelen na een paar minuten, door te pauzeren. Dat voorkomt dat mensen de game overmatig spelen. Er komen ook meer obstakels, vogels en verschillende werelden in de game.

Lees ook: iCulture speelt Flappy Bird-klonen: wat is de beste?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2014 om 16:04
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.