Met Playr maak je een eigen Doodle Jump of Flappy Bird

Soms zijn games zo eenvoudig dat je ze zelf had kunnen maken. Met Playr kan dit. Door zelf templates in te vullen maak je simpele games als Flappy Bird of Doodle Jump.

Soms hoeven games niet ingewikkeld ontworpen te zijn om leuk gevonden te worden. Neem bijvoorbeeld Flappy Bird. Ondanks dat het spelletje erg simpel in elkaar zat, was het voor lange tijd een gigantische hit. Doordat het spel zo eenvoudig was, werd wel eens geroepen dat je dit ook zelf zou kunnen maken. Dat kan nu. Met de gratis app Playr kun je zelf verslavende spelletjes in elkaar knutselen op je iPhone.

Playr screenOm Playr te gebruiken heb je geen speciale kennis of ervaring met het ontwikkelen van games nodig. Door onderin het scherm op Create te drukken kun je direct aan de slag. Om een eigen spel te maken kun je kiezen uit tien verschillende templates, waarvan je er vijf kunt aanschaffen via een in-app aankoop of vrij kunt spelen door punten te scoren in andermans spelletjes. De templates zijn gebaseerd op bekende, simpele games als Doodle Jump, Snake en Candy Crush. Vervolgens kun je door plaatjes uit je camerarol te kiezen of de iPhone-camera te gebruiken, zelf afbeeldingen aan de game toevoegen. Ook de geluiden kun je zelf personaliseren. Hiervoor gebruikt de app de microfoon op je smartphone. Voeg tot slot nog een beschrijving toe en je game is klaar om gedeeld te worden met de rest van de wereld.

Naast het maken van je eigen spelletje is het ook mogelijk om die van andere te spelen. De app geeft je een overzicht waarin je uitgelichte, meest recente en games met de meeste likes kunt vinden. Vind je een spel zo tof dat je het ook offline wilt spelen? Dan is er de mogelijkheid om deze te downloaden in de app. Daarnaast kun ook je vrienden toevoegen en ze berichten sturen. Hiervoor is wel een Playr-account nodig.

Door zelf spelletjes in elkaar te zetten ontstaan de meest creatieve resultaten. Zo is er al een game waarbij je met het hoofd van Kanye West geld probeert te ontwijken en spring je met een berggeit tegen een steile rotswand naar boven. De resultaten zien er dan misschien niet altijd even mooi uit, maar de charme van dit soort spelletjes blijft hetzelfde. Nu is het maken van eigen games op iOS-apparaten niet nieuw, maar doordat Playr allerlei complexe ontwerp-mogelijkheden weg heeft gelaten is de app geschikt voor een breder publiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 20:02
Categorie Apps
Onderwerpen doodle jump, flappy bird

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.