‘Apple-overname Beats volgende week pas afgerond’

Apple neemt Beats Electronics pas volgende week over, aldus bronnen tegenover Re/code.

Beats by Dr Dre Urbeats oordopjesEerder werd nog beweerd dat Apple de overname van Beats Electronics deze week zou afronden, maar het lijkt er nu op dat dit toch iets langer gaat duren. Volgens bronnen van Re/code kan Apple pas volgende week de volledige overname afronden. Of de overname dan ook gelijk wordt aangekondigd, is een tweede vraag: eerdere berichten wijzen er op dat dit wellicht pas op WWDC 2014 zal gebeuren.


Eind vorige week kwam naar buiten dat Apple graag Beats Electronics wil overnemen, het bedrijf achter de Beats by Dr. Dre-koptelefoons. Voor de overname zou 3,2 miljard dollar worden neergelegd – een bedrag dat we eerder nog hebben vergeleken met andere grote Silicon Valley-overnames. Hoewel de overname nog niet is bevestigd door Apple, staan de websites die het nieuws brachten bekend om hun betrouwbare bronnen. Rapper Tyrese Gibson lekte daarnaast naar buiten dat Dr. Dre inmiddels miljardair leek te worden in onderstaande video.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Volgens Billboard worden Beats-CEO Jimmy Iovine en Dr. Dre op WWDC 2014 geïntroduceerd als nieuwe topmannen van Apple. Het is ook zeer goed mogelijk dat pas dan de overname door Apple zal worden bevestigd. Dat lijkt met de uitgestelde afrondplannen ook vrij logisch: doet Apple er nog een week over om Beats over te nemen, dan gebeurt dit uiterlijk om 23 mei. Anderhalve week daarna vindt Apple’s presentatie op WWDC al plaats.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.