iCulture Weekend: vernieuwende nieuwsapps, Flappy Bird-klonen en meer

In iCulture Weekend: de nieuwe voetbalapp 433.NL, Collapp voor YouTube en een uitgebreide analyse van Blendle, Volkskrant Select en Facebook Paper

samba-video-messagingAfgelopen weekend kwamen er weer de nodige nieuwe apps en interessante updates voorbij op iCulture. We wierpen onder meer een blik op de nieuwe voetbalapp 433.NL, het handige Collapp met een verzameling van Nederlandse YouTubers, de leukste apps voor selfies en Flappy Bird-klonen die in februari de App Store domineerden. Ook keken we uitgebreid naar drie nieuwe journalistieke initiatieven: wat maakt ze zo vernieuwend?

Wat maakt nieuwsapps anno 2014 vernieuwend?

Krant met kop koffie en iPhonw
Er verschenen in 2014 al drie spraakmakende initiatieven rondom nieuwsapps: Volkskrant Select, Blendle en Facebook Paper. Ze pakken het fenomeen nieuwsapp elk op een andere manier aan: als bloemlezing, kiosk en als nieuwsaggregator. Wat is er vernieuwend aan deze initiatieven en welke is het langste leven beschoren?

Meer lezen: Nieuwsapps anno 2014: drie initiatieven pakken het anders aan

Geef een kind schoon drinkwater door je iPhone niet aan te raken

unicef-tap-project
Unicef organiseert een actie waarbij je je smartphone moet wegleggen. De bewegingssensor in de iPhone registreert of je je toestel aanraakt. Voor elke 10 minuten dat je je iPhone laat liggen doneert sponsor Giorgio Armani een bedrag waarmee een kind een dag lang schoon water heeft.

Meer lezen: Geef een kind schoon drinkwater door je iPhone niet aan te raken

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.