Final Fantasy VI: bejubeld rollenspel voor iPhone en iPad verschenen

Final Fantasy VI is nu ook verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het betreft een totaal opgepoetste remake van het origineel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Final Fantasy VISquare Enix heeft Final Fantasy VI uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Het betreft een remake van het gelijknamige klassieke rollenspel, met een compleet nieuwe visuele stijl en een gevechtsinterface geoptimaliseerd voor het touchscreen. In dit opnieuw uitgebrachte Final Fantasy-spel beleef je avonturen vanuit het perspectief van meerdere personages, die de wereld proberen te reden van de machtsbeluste generaal Kefka.

De nieuwe stijl van Final Fantasy VI in de mobiele versie valt niet bij iedereen in de smaak. De harde en grauwe pixels van het origineel zijn vervangen door een zachter en kleurrijker alternatief, waardoor volgens sommigen de sfeer van de game deels verloren gaat.

Hectisch

Je vecht in Final Fantasy VI door te wachten tot één van de menubalken voor personages in je team helemaal in beeld is gekomen, waarna je een aanval mag kiezen. In de tussentijd word je ook door je vijanden onder vuur genomen en moet je met drankjes en spreuken je levenspunten hoog houden. Het is een hectische variant op de beurtelingse gevechten die je al langer in rollenspellen vindt.

Kleine mini-games bij speciale aanvallen zorgen voor nog meer onderscheid. Het duur niet lang tot de vuistvechter Sabin in je team komt, met wie je krachtige aanvallen kunt ontketenen door Street Fighter-achtige aanvallen op je scherm te tekenen.

Meeslepend

Square experimenteerde in Final Fantasy VI fors met de manier van verhaalvertelling in een game. Zo ben je het ene moment met drie avonturiers op weg naar de grote schurk van de game, om het andere moment opeens een totaal andere persoon onder je vingers te krijgen. Final Fantasy VI weet op deze manier een breder verhaal te vertellen. Je krijgt immers alle problemen in de wereld te zien vanuit meerdere perspectieven.

Je bent tientallen uren kwijt voordat je ieder hoekje van Final Fantasy VI hebt verkend, maar het verhaal van de game weet zelden te vervelen. Je wordt meerdere malen geconfronteerd door twists die alles op losse schroeven zetten, waardoor je nog dieper de spelwereld in wordt gezogen.

Final Fantasy VI iOS praten

Bejubeld

Final Fantasy VI verscheen origineel in 1994 voor de Super Nintendo, maar niet in Europa. Wij moesten wachten totdat de game in 2002 opnieuw werd uitgebracht voor de PlayStation. Final Fantasy werd sporadisch in het westen uitgegeven, en dan vooral in de Verenigde Staten. Final Fantasy IV verscheen in de VS als Final Fantasy II, en Final Fantasy VI kreeg Final Fantasy III als Amerikaanse naam. De game bleek een succes en werd wereldwijd bejubeld.

Prijs

Net als andere Final Fantasy-spellen in de App Store is Final Fantasy VI vrij prijzig. Je bent €14,49 kwijt voor de universele app. Daar staat tegenover dat de game geen in-app aankopen bevat: je krijgt een compleet spel dat je lange tijd zoet kan houden.

Downloaden: Final Fantasy VI (€14,49, universeel)

Final Fantasy VI iOS gevecht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 14:22
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.