iCulture speelt: World of Tanks Blitz, Final Fantasy Agito en ander E3-nieuws

King of the Course van EA is een gratis golfspel op iPhone en iPad en goed nieuws van de E3: Final Fantasy en World of Tankz komen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS King of the Course iPad iPhoneDe E3 gamesbeurs is in volle gang deze week en dat merken we vandaag ook voor de iPhone en iPad. Zo is na gisteren, nu wél een echte Final Fantasy aangekondigd voor iOS. Al doet ook Agito weer dingetjes anders dan je van de serie verwacht. World of Tanks Blitz staat inmiddels voor de deur, The Talos Principle laat je puzzelen en hee, toch een game om meteen te spelen: King of the Course van Electronic Arts.

Final Fantasy Agito

We werden niet overdreven vrolijk van de Final Fantasy VIII G Bike-aankondiging voor iPhone en iPad gisteren, maar vandaag zien we ook een volwassen Final Fantasy-ervaring aangekondigd worden voor iOS. Uitgever Square-Enix maakt bekend dat Final Fantasy Agito naar het Westen komt: een gratis te downloaden RPG waarin je online met drie handlangers vecht tegen grote monsters en daar tussenin een 3D-spelwereld doorkruist. Het vechtsysteem is nieuw voor de serie en als we afgaan op de trailer, gaan de gevechten behoorlijk realtime en dus niet beurtelings – al sta je wel aan de grond genageld. Spelers op TouchArcade die het spel uit Japan hebben gehaald, klagen over de 2 gigabyte zware download, vele laadtijd en in-app aankopen, maar wat we op de trailer zien, bevalt ons wel. Final Fantasy Agito moet ‘binnenkort’ uitkomen in in ieder geval Noord-Amerika.

World of Tanks Blitz komt snel

World of Tanks veroverde online multiplayer games zoals tanks dorpen en steden kunnen veroveren, en het is dus niet zo verwonderlijk dat het territorium nog verder wordt uitgebreid door ontwikkelaar Wargaming.net. Na een proefperiode in Scandinavië, wordt World of Tanks Blitz op 26 juni wereldwijd uitgebracht. De gratis te downloaden game zet je dan in 90 tanksoorten, 4 tankklassen, 8 omgevingen en niet te vergeten: 6 teamgenoten en 7 tegenstanders. De online oorlogsvoering gaat zelfs gepaard met ingame chatten met medespelers. Verwacht een uitgebreid artikel bij de release, maar uit deze lekker lange gameplayvideo word je vermoedelijk al behoorlijk wat wijs.

The Talos Principle: puzzelgame van Serious Sam-makers

Ze maakten de meest over-de-top 3D-shooter in een tijd dat alle makers serieuzer en verhalender te werk gingen: Croteam. Maar hun nieuwe, net op de E3 onthulde project, heeft niks met Serious Sam te maken. Het is een 3D-puzzelgame in allerlei soorten omgevingen, waardoor je naar eigen vrijheid loopt om puzzels op te lossen. The Talos Principle doet sterk denken aan puzzelgeweldenaar Portal, al zijn de omgevingen wat minder klinisch en fabrieksmatig. Het verhaal moet daarentegen wel behoorlijk existentieel zijn. Het spel gaat niet alleen om het oplossen van 120 puzzels, maar ook om erachter te komen wat het betekent om mens te zijn. Euh… oké… goed dat FTL-schrijver Tom Jubert erachter zit, denken we dan. Een releasedatum is nog niet bekend, de video promoot vermoedelijk de consoledelen.

Golfgame van EA: King of the Course

We verlaten deze iCulture speelt niet zonder dat je zelf wat kan spelen. King of the Course is een nieuw, gratis te downloaden golfspel van de uitgever die bekend is om zijn Tiger Woods-games. EA heeft dus wat expertise op het gebied van golfen, en dat zie je in de zoverre terug, dat de regels van golf behoorlijk in stand zijn gehouden. King of the Course zit ergens tussen geinig en klungelig in, maar het is vooral een spel om even rust mee te pakken. Het spel dwingt dat rustige spelen van je af door langzame swings, maar later komt het ook terug in de golfballen die op raken. Net als de hartjes in Candy Crush, mag je rustig wachten tot je ballen weer aangevuld zijn voordat je verder kan spelen. Tenzij je er geld tegenaan gooit. Maargoed, niemand zei dat golfen goedkoop was.

Downloaden: King of the Course (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2014, 23:27
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, golf, iculture speelt, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.