iCulture speelt E3-editie: nieuwe MFi-controller, Final Fantasy VII en Democracy 3

Nieuws van de E3 2014 op iPhone en iPad: de Steelseries Stratus XL controller, Plants vs Zombies 2: Dark Ages, Democracy 3 en veel meer.

SteelSeries Stratus XL iOS MFi‘s Werelds grootste en belangrijkste gamesbeurs is in volle gang en hoewel de E3 van oudsher nadruk legt op de spelcomputers, is er ook allerlei nieuws te melden voor iOS. De iPhone en iPad krijgen een nieuwe SteelSeries Stratus MFi-controller, een snufje Final Fantasy VII, MECH laat je online slachten met robots, Plants vs. Zombies 2 verhuist naar een ander tijdperk en we spelen twee nieuwe opzienbarende games: Great Little War Game 2 en het onvoorstelbaar pittige Democracy 3.

Final Fantasy VII naar iOS? Nou ja…

Excuses voor de misleidende titel. Hij werd zo lang anders. Moet je eens kijken hoeveel games er al niét in staan. Lang verhaal kort: Final Fantasy VII komt naar iPhone en iPad, maar niet zoals je hoopt. Uitgever Square-Enix onthulde vandaag dat het motorrace-minispel uit de PlayStation-RPG nieuw leven wordt ingeblazen als nieuwe iOS-game. Het ziet er niet goed uit. De game zal vermoedelijk gratis te downloaden zijn en behangen worden met dure in-app aankopen, zoals we van de uitgever gewend zijn. Vermoedelijk investeer je in de game om zo’n hoog mogelijke highscore te halen, wat je doet door onderweg andere motorcoureurs van hun tweewieler te hakken. Dat de beelden hieronder beroerd zijn, is niet zo’n probleem. Die zijn afkomstig van het origineel. Final Fantasy VII G Bike moet uitkomen in de herfst.

SteelSeries komt met grote MFi-controller

SteelSeries heeft een tweede controller voor de iPhone en iPad (en toekomstige Apple TV?) aangekondigd. De Stratus XL is de opvolger van de SteelSeries Stratus en de naam geeft al weg dat het geen handzaam modelletje wordt. De nieuweling is een wat serieuzere controller die vasthoudt aan de PlayStation-opzet. Linksboven een richtingstoets, rechtsboven knoppen en centraal onderin twee analoge sticks. Dat had de kleine ook al, maar de SteelSeries Stratus XL heeft volledige handvaten en oogt wat meer als een moderne controller. De prijs en een exacte releasedatum zijn nog niet bekend. Voor de prijs doe je er goed aan 100 euro in je achterhoofd te houden: daar kwamen controllers steeds op uit tot dusver.

SteelSeries Stratus XL iOS MFi

Plants vs. Zombies 2: Dark Ages komt

Fans van het gratis te downloaden Plants vs. Zombies 2 hebben iets om naar uit te kijken. Binnenkort krijgt het spel een grote uitbreiding die naar verwachting voor iedereen gratis te downloaden zal zijn. Plants vs. Zombies 2 vlucht uit Egypte en waait over naar de Middel-Eeuwen. De Dark Ages, een setting die door zijn donkere kleuren wel vertrouwd is voor groene zombies. Dark Ages: Part 1 zal onder andere zombies in monnikenkleding hebben, gevaarlijke ridders die uithalen met zwaard en ook jonkvrouwen ontbreken niet. Het is nog niet bekend wanneer de 200 miljoen spelers wereldwijd aan de slag kunnen met het ridderzombieslopen.
Downloaden: Plants vs. Zombies 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+)

MECH is multiplayer bikkelen

Sinds de eerste trailer van de laatste grote Battlefield-game voor pc en consoles, zijn de harde, rauwe en plotse tonen niet weg te denken uit de trailers van actiegames. Dat geldt voor de meeste consoleshooters, maar ook voor iPhone- en iPad-game MECH. De ambities zijn duidelijk: dit online multiplayer schietspel wil een soort Battlefield voor het touchscreen worden. In de aankomende game van Chillingo betreedt je met 12 verschillende mechs en 28 verschillende wapens de online slachtvelden en neem je het op tegen maximaal 7 tegenstanders. MECH wordt aangedreven door de Unreal Engine en ziet er misschien nog wat kaal, maar wel alvast actierijk uit. Een releasedatum is nog niet gegeven.

Great Little War Game 2 uitgekomen

Normaal zou het een release op de drukke gamesdonderdag zijn vermoeden we, maar tijdens de E3 gamesbeurs kan alles anders zijn. En dus is Great Little War Game 2 uitgekomen, de opvolger van verschillende turn-based strategiespellen die eerder in deze reeks uitkwamen. In GLWG2 stuur je opnieuw een gegeven aantal manschappen en voertuigen aan, die je per beurt verplaatst op het veld en voorziet van aanvallende of verdedigende acties om de tegenstander af te troeven. Verschillen met de vorige delen zijn een vloeiender terrein waar je qua hoogteverschillen voordeel uit kan halen, gebouwen die je kan verwoesten in je tactische voordeel, de mogelijkheid om in de portretstand te spelen en de detailrijkere beelden. Die drijven deel 2 nog verder in de cartoonrichting – maar laat je niks wijsmaken. Net als de vorige delen, heb je aan deel 2 vermoedelijk opnieuw een flinke kluif.

Downloaden: Great Little War Game 2 (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Democracy 3: democrazy

Je zet wat tanks goed neer in Great Little War Game 2 en waant je een meesterstrateeg? Dat is nog niks. Sorry dat we het zeggen. Democracy 3, dáár heb je pas een kluif aan. De game doet wat de naam impliceert: je de nobele taak geven een democratie op te zetten en te runnen. Bevolkingsgroepen, werkloosheid, politieke onrusten, de nationale schuld, klimaarveranderingen en lobbypartijen: je moet er niet alleen wat van vinden, maar moet er naar handelen. Ondanks het enorme woud aan opties en knoppen in beeld, zal je merken dat het een steeds verband houdt met het ander. Als je de balans niet op orde krijgt, ziet de bevolking een herkiezing niet zien zitten en word je genadeloos uit je taak ontheven. Succes…

Downloaden: Democracy 3 (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2014, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen e3, final fantasy, gamecontroller, iculture speelt, plants vs zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.