Angry-Birds-Chromecast

Leuk voor de feestdagen: deze games ondersteunen nu Google’s Chromecast

Mooi op tijd voor kerst en oud en nieuw zijn er twee leuke games die de Chromecast ondersteunen. Neem het op tegen je vrienden in Angry Birds Friends en race door het water in Driver Speedboat Paradise.

Angry-Birds-Chromecast

Google heeft net op tijd voor de feestdagen wat games toegevoegd die de Chromecast ondersteunen. Neem het nu op tegen je vrienden met Angry Birds Friends en race over het water in Driver Speedboat Paradise.

In Angry Birds Friends (link) kunnen verschillende spelers het tegen elkaar opnemen in wekelijkse uitdagingen. Als je de game aansluit op een Chromecast gebruik je een smartphone (zowel iOS als Android) als controller om de Angry Birds af te vuren. Vervolgens zie je het kwade gevogelte op je TV vliegen.

Driver Speedboar Paradise en Angry Birds Friends

Ubisoft ondersteunt de Chromecast ook met Driver Speedboat Paradise (link), zodat je nu op je TV in een speedboat door het water kunt roetsjen. Ook in dit geval gebruik je een smartphone of tablet weer als controller, zodat je lekker op de bank kunt blijven zitten.

Het lijkt erop dat de Chromecast-optie geleidelijk wordt uitgerold. Het kan dus gebeuren dat er nog geen Cast-icoontje in de game verschijnt. In dat geval zit er niets anders op dan even afwachten tot dit wel het geval is.

Op het blog van Google is te lezen dat ook verschillende games van bordspellenmaker Hasbro ondersteuning voor de Chromecast hebben gekregen. Op die manier kun je Monopoly op je TV met meerdere mensen spelen, maar jammer genoeg is deze game alleen in Amerika en Canada beschikbaar.

Meer Chromecast-games in aantocht?

Sinds het begin van december is het gemakkelijker voor app-ontwikkelaars om ondersteuning voor de Google Chromecast aan hun spellen toe te voegen. Google ontwikkelde een speciale tool om deze ondersteuning toe te voegen. In onze review van de Chromecast 2 stipten we het gebrek aan geschikte games aan als minpunt, dus laten we hopen dat deze tool ervoor zorgt dat we snel meer games voor de dongel krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2015, 19:57
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen angry birds, chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.