Extensify voorbeeld

Met Extensify kun je tweaks installeren zonder jailbreak

Extensify is een interessante nieuwe app, waarmee je allerlei tweaks voor apps van derden kunt installeren. Je loopt daarmee wel extra risico's.

Extensify zou wel eens een van de meest interessante apps van de komende tijd kunnen worden. Met deze app kun je allerlei tweaks op je iPhone installeren, zonder dat je een jailbreak hoeft uit te voeren. De app is gemaakt door twee bekende namen uit de jailbreak-community en je moet er wel even wat moeite voor doen: het is alleen te installeren buiten de App Store om. Wees je dus bewust van de risico’s!

Extensify voorbeeld

Extensify: installeer exo’s op je iPhone

Majd Alfhaily en Kevin Ko verspreiden hun Extensify-app via een Enterprise-ontwikkelaarsaccount. Het voordeel daarvan (in vergelijking met een jailbreak) is dat je niet hoeft te wachten op een werkende jailbreak-methode voor jouw iOS-versie, want Extensify is geschikt voor alle toestellen waarop iOS 8 of iOS 9 draait. De installatie van Extensify vindt plaats via de Safari-browser. Vervolgens moet je een certificaat installeren, om aan te geven dat je de ontwikkelaar vertrouwt. Daarmee zet je de standaard beveiliging van Apple wel op het spel. Probeer het dus alleen als je ervaren bent.

De tweaks zijn vervolgens te vinden in een soort winkel. Ze heten exo’s (oftewel extensies) en zijn vergelijkbaar met jailbreak-tweaks. Goed om te weten is dat de exo’s alleen apps van derden uit de App Store kunnen tweaken en geen wijzigingen kunnen aanbrengen in het iOS-besturingssysteem. Daardoor is Extensify uiteindelijk geen echte vervanger van een jailbreak.

Zodra je een exo hebt gekozen zal er een aangepaste versie van de App Store-app op je toestel worden geïnstalleerd, naast de originele app. Je kunt beide apps blijven gebruiken of het origineel weggooien.

Hieronder zie je twee video’s van websites die Extensify al hebben geprobeerd:


Ontwikkelaars kunnen exo’s laten toevoegen door per e-mail een code aan te vragen.

Extensify is als soft launch van start gegaan en staat open voor een beperkt aantal gebruikers. Elke week zullen enkele tientallen gebruikers toegang krijgen tot de app op basis van promocodes. Als Extensify officieel open gaat voor het grote publiek zul je een betaald abonnement moeten afsluiten, waarmee je toegang krijgt tot alle exo’s. Je betaalt $8,99 voor 3 maanden. Later komen er ook bundels van 6 en 12 maanden bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 21:59
Categorie Apps
Onderwerp tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.