Extensify iOS 9 icon

Extensify laat je tweaks installeren in iOS 9

Extensify gaat het in iOS 9 mogelijk maken om tweaks te installeren, zonder dat je daarvoor je iPhone hoeft te kraken. De app zal gelijktijdig met iOS 9 verschijnen.

Extensify iPhone iOS 9De aankomende iOS-app Extensify laat je tweaks voor apps installeren, waardoor je een App Store-applicatie helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Met de tweaks voeg je bijvoorbeeld een download-knop toe aan de YouTube-app, of kun je foto’s in Instagram opslaan.


Dit soort tweaks bestaan al langer, maar vereisen op het moment altijd een jailbreak. Dat is bij Extensify niet het geval: volgens ontwikkelaars Majd Alfhaily en Kevin Ko werkt de app op elk toestel, al zijn er wel wat beperkingen. Zo kun je met Extensify alleen apps uit de App Store tweaken. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld het iconenscherm of Berichtencentrum van de iPhone aan te passen.

Je installeert vanuit Extensify de tweaks die je graag wil gebruiken. Vervolgens verschijnt er op het iconenscherm een tweede versie van het betreffende app-icoon, met een plus-teken achter de naam. Dit is een aangepaste versie van de originele app, met daarin alle aanpassingen verwerkt. Je kunt de originele app verwijderen, of gewoon op je iPhone laten staan.

Extensify verschijnt samen met iOS 9

Extensify lijkt indrukwekkend in elkaar te steken, maar op het moment ontbreken er nog veel details. We weten niets over de technische werking van Extensify en hoe de ontwikkelaars het voor elkaar hebben gekregen om zoveel aanpassingen te doen, zonder dat er een jailbreak vereist is. De makers zeggen dat de app zal verschijnen zodra iOS 9 uitkomt, maar we weten niet hoe Extensify zal worden uitgebracht. We vermoeden dat Apple de app namelijk niet zomaar in de App Store toelaat. Er zijn echter andere manieren om een app aan te bieden: Popcorn Time misbruikte eerder dit jaar bijvoorbeeld een verlopen enterprise certificaat en de Vliegtuigmodus om de app te installeren. Dat brengt overigens de nodige risico’s met zich mee. Apps die de App Store omzeilen vermijden immers Apple’s goedkeuringsproces, waardoor je nooit zeker wat er allemaal in schuilt.

Via iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 augustus 2015 om 15:29
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.