Tip: blanco icoontjes op je iPhone-scherm zetten

Met de app Picup kun je blanco app-icoontjes op je iPhone-homescreen zetten. Dit doe je door je homescreen als screenshot in vakjes te verdelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

homescreen-blancoOmdat er nog steeds geen jailbreak is voor de iPhone 5 (maar er wordt aan gewerkt!) zie je steeds meer tweaks waar je geen jailbreak voor nodig hebt. Mensen willen toch hun iPhone-scherm aanpassen, ook als Apple dat onmogelijk maakt. Het is vaak wat behelpen, maar het werkt. Een van de leukste tweaks die we de afgelopen tijd tegenkwamen is Picup. Daarmee kun je lege icoontjes op je homescreen maken. Zo kun je icoontjes in elke gewenste volgorde zetten, met lege ruimtes ertussen.

Picup is eigenlijk een iPhone-app waarmee je bestanden kunt uploaden naar het web, iets dat Mobile Safari niet ondersteunt. Met Picup kan dat wel: je gaat naar een website, kiest een aantal bestanden uit en Picup uploadt ze. Picup is ook te gebruiken als een losstaande bestandsuploader voor Dropbox en andere online diensten.

Picup is dus eigenlijk niet bedoeld om er lege app-icoontjes mee te maken, maar je kunt het er wel voor gebruiken. We probeerden het zelf uit, zoals je op onderstaande screenshots kunt zien. Het beste resultaat krijg je als je een zwarte wallpaper gebruikt, zodat de schaduwen van de app-icoontjes niet zichtbaar zijn. Om duidelijk te maken wat het effect is hebben we in de voorbeelden hieronder een wallpaper met een foto gebruikt. Maar zoals gezegd: die is niet ideaal.

Hieronder vind je een kort stappenplan:

  1. Download Picup (gratis).
  2. Zet je iPhone in wiggle-modus en maak een screenshot van een leeg homescreen (bijvoorbeeld de laatste). Ga uit wiggle-modus.
  3. Open in Safari deze link, tik op ‘Upload Photo’ en kies ‘Open this page in Picup’.
  4. Upload je eerder gemaakte screenshot. Blader op de geopende webpagina in Safari omlaag en tik op ‘Let’s GO’.
  5. Je krijgt nu een rooster met 4×5 icoonposities te zien, afgestemd op het aantal icoontjes dat op een iPhone 5-scherm past.
  6. Tik op een icoontje dat je blanco wilt hebben. Je komt terecht op een nieuwe pagina ‘Add Icon’. Tik op het deelknopje in Safari (onderin het scherm, vierkantje met pijl) en kies ‘Voeg toe aan beginscherm’. De omschrijving laat je leeg.
  7. Zet je iPhone weer in wiggle-mode en zet het icoontje op de juiste plek.

Je herhaalt dit voor alle posities waar je blanco icoontjes wilt neerzetten. Ging het allemaal te snel, dan heeft iDownloadblog (die ons op het idee bracht) een uitgebreider stappenplan met video:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 18:22
Categorie iOS
Onderwerp tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.