Mac-schrijfapp Scrivener binnenkort toch op iPhone en iPad

Met een vertraging van vijf jaar komt de populaire schrijfapp Scrivener toch naar de iPhone en iPad. De app is bedoeld voor romanschrijvers en andere boekauteurs.

Scrivener lay-outAls je zelf wel eens een poging hebt ondernomen om een boek te schrijven, heb je daarvoor wellicht Scrivener gebruikt. Scrivener voor Mac (link) is populair onder schrijvers omdat je de tekst goed kunt ordenen in secties en is met z’n prijskaartje van €44,99 vooral bedoeld voor het serieuze werk. Dit is een app voor mensen die grote hoeveelheden tekst moeten structureren en precies willen vastleggen hoe het karakter van de verschillende hoofdpersonen in elkaar steekt.

Scrivener voor iPhone en iPad

Scrivener iPadOok voor non-fictie boeken kun je Scrivener goed gebruiken. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat zo’n uitgebreide app niet geschikt is voor de iPhone en iPad, maar daar denken de makers Literature & Latte anders over. Al sinds 2011 zijn ze bezig met het maken van een iOS-app. Het schiet tot nu toe niet op, maar er gloort weer hoop.

In een blogposting geeft ontwikkelaar Keith Blount aan dat er veel problemen zijn geweest, waarna Blount uiteindelijk zelf maar aan de slag ging. Hij wilde de app van de grond af opnieuw opbouwen. Dat bleek leuker om te doen dan aanvankelijk gedacht. Zeker met de komst van de iPad Pro zag Blount het helemaal zitten. Het deed hem weer terugdenken aan de begindagen van Scrivener en hij herinnerde zich waarom hij de app in eerste instantie had gemaakt.

De eerste versie wordt nu intern getest als alfa-versie en het gaat goed. De beta zal dan ook over niet al te lange tijd beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 21:34
Categorie Apps
Onderwerpen schrijven, scrivener

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.