Europese Unie verlaagt mobiele kosten in het buitenland vanaf juli

De kosten voor internetten, bellen en sms'en in het buitenland worden vanaf 1 juli sterk teruggedrongen binnen de Europese Unie. Hier is het Europees Parlement vandaag mee akkoord gegaan.

Europese UnieDe kosten voor mobiel bellen, sms’en en internetten worden vanaf 1 juli verlaagd. Het Europees Parlement is vandaag officieel akkoord gegaan met een voorstel voor de prijsverlagingen. Providers mogen voor 1 MB aan data binnen de EU maximaal 70 eurocent gaan vragen. In 2014 moet dit bedrag op hooguit 20 eurocent liggen.

Vanaf 1 juli betaal je hooguit 29 eurocent voor het voeren van een telefoongesprek binnen de Europese Unie. Het ontvangen van dit gesprek zal 8 eurocent kosten. Een verzonden SMS zal hooguit 9 eurocent kosten.

De prijzen zullen de komende jaren verder gaan dalen: het maximumbedrag voor een MB gaat in 2013 van 70 naar 45 eurocent, waarna dit bedrag nog eens verlaagd wordt naar 20 eurocent in 2014. Deze prijzen gelden tot 2017.

De Europese Unie is al langer bezig met het verlagen van mobiele tarieven in het buitenland. In februari schreven we nog over een plan om de prijs per verzonden MB te verlagen naar 50 eurocent. Tot vandaag was er echter nog niks officieel.

De afspraken gelden alleen binnen de Europese Unie. Dit betekent dat de prijzen die je betaalt voor bijvoorbeeld roaming wanneer je in een ander Europees land sterk worden teruggedrongen, maar dat je alsnog door hoge rekeningen verrast kan worden wanneer je buiten de EU reist. Vanaf 1 juli krijgen klanten buiten de EU wel een waarschuwing wanneer ze meer dan 50 euro aan mobiele kosten hebben gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2012, 13:28
Categorie Providers
Onderwerpen europa, roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.