Patent: gezichtsherkenning maakt 3D-versie van jouw gezicht

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe gezichtsherkenning een 3D-model van de gebruiker zou maken, om zo met meer precisie iemand te identificeren.

gezichtsherkenningEen nieuw patent van Apple omschrijft hoe rendering gebruikt zou worden om een tweedimensionaal gezicht om te zetten naar een 3D-model. Op deze manier zou bijvoorbeeld gezichtsherkenningssoftware accurater werken. Het patent sluit ook prima aan op een eerder idee van Apple, waarbij je een driedimensionale avatar van jezelf kunt maken om te gebruiken in iPhone-spelletjes.

Omdat het gezicht driedimensionaal wordt gemaakt, zou een computer met meer precisie hem op een later moment kunnen herkennen. Hierdoor riskeer je waarschijnlijk ook niet dat iemand op je apparaat inbreekt door een foto van jou te laten zien.

Het patent is origineel afkomstig van Polar Rose, een bedrijf dat in 2010 werd gekocht door Apple. In de patenttekst worden daarom mogelijkheden beschreven in velden waar Apple normaal weinig doet, zoals het gebruik van de gezichtsherkenning om regeringsgeheimen te beveiligen. Het is niet moeilijk te bedenken hoe Apple hier gebruik van zou kunnen maken: er komen al langer geruchten voorbij over de mogelijkheid om je iPhone met gezichtsherkenning te ontgrendelen.

Een eerder patent beschreef hoe bijvoorbeeld een iPhone een foto kan omzetten naar een driedimensionaal figuur. Volgens dit patent werd dit alleen niet gebruikt om de gebruikers te herkennen, maar om een poppetje te genereren die op de gebruiker lijkt. Hierdoor zou je als jezelf kunnen spelen in sommige games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2012, 18:05
Categorie Apple
Onderwerpen gezichtsherkenning, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.