Eora 3D

Eora 3D verandert je iPhone in een betaalbare 3D-scanner

De eora 3D is een cilindervormig apparaatje dat samen met je iPhone of iPod touch in een betaalbare 3D scanner verandert. Op Kickstarter haalt de scanner in hoog tempo geld op.

Eora 3D

Een iPhone, een app en de eora 3D: meer heb je volgens dit Kickstarterproject niet nodig om een object in 3D vast te leggen. Je klikt je iPhone (of iPod touch) in deze cilindervormige scanner, zodat de camera van je toestel gebruikt kan worden om productscans te maken.


Omdat je iPhone het belangrijkste onderdeel naast de eora 3D zelf is, hoeft de scanner geen dure cameralens meer in te bouwen. Hierdoor kun je al vanaf 229 dollar een exemplaar bestellen, terwijl je voor normale 3D scanners een stuk meer geld kwijt bent.

Groene laser
De camera van je iDevice bestuurt de groene laser van de eora 3D, die het object scant. Ondertussen worden er duizenden foto’s gemaakt die na samengevoegd te zijn een digitaal 3D-schaalmodel vormen. Deze scans worden in kleur opgeslagen en zijn tot op 100 micron nauwkeurig, ongeveer de dikte van een vel papier.

eoga-3d

In tegenstelling tot andere scanners verkiest de eora een groene laser boven een rode, omdat deze beter gedetecteerd kan worden door een smartphonecamera. De eora 3D maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone.

De eora kan maximaal een object met een oppervlakte van één vierkante meter inscannen op een afstand van een meter. Om het scannen wat gemakkelijker te maken, is er ook een optionele draaitafel beschikbaar, die via Bluetooth verbinding maakt met je iPhone en de eora. Deze komt goed van pas als je een wat kleiner object volledig in wilt scannen.

Eora 3D Populair op Kickstarter

In de eora-app worden alle 3D modellen opgeslagen, en deel je ze
gemakkelijk via Dropbox. Ook kun je bestaande modellen importeren. De eora 3D ondersteunt de vijfde generatie iPod touch en de iPhone 5 en hoger.

De eora 3D is via Kickstarter te bestellen en heeft het streefbedrag van $80.000 al ruimschoots overtroffen. Op het moment van schrijven kun je nog een exemplaar bestellen voor $229, terwijl de uiteindelijke verkoopprijs $330 zal worden. In juni 2016 worden de eerste scanners verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2015, 13:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3d, kickstarter, scanner
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.