eMail-Widget-icon

eMail Widget: beheer je inbox in het Berichtencentrum

Met eMail Widget kun je jouw mailbox overzichtelijk houden vanuit het Berichtencentrum. Hierdoor hoef je geen aparte mail-app meer te openen om berichten te verwijderen of op te slaan voor later.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

eMail-Widget-iphone
Constant je mail-app openen om irritante spamberichten te verwijderen wordt al snel een tijdrovend karwei. De eMail Widget-app versnelt dit proces door een (zoals de naam eigenlijk al zegt) widget toe te voegen aan het Berichtencentrum, zodat je snel nieuwe mailtjes kunt managen.

Nadat je de eMail Widget-app geïnstalleerd hebt en je Google mailaccount er aan verbonden hebt, kun je de app verstoppen in een foldertje. Tenzij je uit wilt loggen, zit alle functionaliteit van eMail Widget namelijk in het Berichtencentrum. Voorlopig is eMail Widget alleen beschikbaar voor Google-accounts, al zegt de ontwikkelaar in de nabije toekomst ook andere mailaccounts te ondersteunen.

eMail Widget toevoegen aan het Berichtencentrum

Voordat dit zover is, dien je de eMail Widget-app wel een plaatsje in je Berichtencentrum te geven. Dit doe je door naar beneden te scrollen in het Vandaag-tabblad van het Berichtencentrum en op Wijzig te tikken. Hier kun je de eMail Widget-app een groen plusje geven en toevoegen aan het overzicht.

Lees ook: Beste widgets voor iPhone en iPad

eMail-Widget   eMail-Widget-opties

Het nut van de app (of widget) wordt daarna meteen duidelijk. Door op de Refresh-knop te drukken check je of er nieuwe mailtjes zijn, die vervolgens onder elkaar in het overzicht verschijnen. Hiermee is eMail Widget een uitgebreidere versie van de standaard mogelijkheid om GMail-berichten te archiveren of beantwoorden vanuit het Berichtencentrum. Dit kan met eMail Widget ook, maar daarnaast kun je mails ook een ster geven om ze later terug te vinden, markeren als gelezen of direct naar de prullenmand of spam-map verbannen.

Ook terwijl je andere apps gebruikt

Omdat je dit vanuit het Berichtencentrum doet, hoef je er geen afzonderlijke app voor te openen. Dit betekent bovendien dat je ook als je een andere app geopend hebt op je iPhone snel binnenkomende mail kunt checken en opruimen, zonder de app te verlaten. Mails beantwoorden gaat echter niet met eMail Widget, en ook ontbreekt de optie om meerdere accounts tegelijk te koppelen. Vroeg of laat zul je dus alsnog je mail-app moeten openen, maar dan word je (mits je de widget goed gebruikt) in ieder geval niet begroet door een stortvloed aan onbelangrijke berichten.

Lees ook: Beste e-mail apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 11:34
Categorie Apps
Onderwerpen berichtencentrum, e-mail, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.