Sonder-toetsen

Met het Sonder-toetsenbord bepaal jij wat de toetsen doen

Sonder is een fysiek toetsenbord voor Mac, iPhone en iPad, waarbij je zelf de toetsen kunt indelen. Alle toetsen zijn digitaal, dus je kiest zelf welk symbooltje erop staat. Handig als je veel functieknoppen nodig hebt of graag alles naar eigen hand zet.

Sonder-toetsen
Toetsenborden naar eigen smaak instellen doen we dankzij iOS 8 alweer een tijdje op onze iPhone en iPad, maar het fysieke toetsenbord waarop we dit artikel tikken is wat dat betreft een stuk minder flexibel. Misschien is het tijd voor de Sonder, een (fysiek) toetsenbord dat je per toets kunt instellen.

Het grote voordeel van de Sonder ten opzichte van andere toetsenborden, is dat de meeste toetsen digitaal zijn, wat betekent dat je er zelf een icoontje voor kunt kiezen. Op de standaardknoppen (ctrl, cmd, shift, spatie enzovoorts) na zijn alle letter-, cijfer- en functietoetsen programmeerbaar en lichten ze op in het donker.

Sonder: wat deed die toets ook alweer?

Onthouden welke functie een toets heeft is hierdoor een stuk gemakkelijker: laat met een Twitter-vogeltje op de toets bijvoorbeeld zien dat je met die knop Twitter opent, of voeg een deel-logo toe om artikelen direct te delen via sociale netwerken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om voor Photoshop een totaal ander toetsenbord te maken, dat volledig bestaat uit shortcuts.

Sonder-Keyboard

Om ervoor te zorgen dat je niet constant de Sonder opnieuw moet programmeren als je van programma wisselt, worden al je instellingen opgeslagen in de cloud. Daar kun je snel wisselen tussen je verschillende instellingen.

Sonder alvast vooruitbestellen

De Sonder is draadloos en maakt via Bluetooth verbinding met je Mac. Op de website van de Sonder kun je alvast een exemplaar voor $199,- bestellen, die in de lente van 2016 geleverd wordt. Daar kun je ook wat voorbeelden zien van hoe dit toetsenbord ingesteld kan worden voor programma’s als PhotoShop en OS X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2015, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.