imac-vervanging

El Capitan verklapt 21,5-inch iMac met 4K-scherm en nieuwe afstandsbediening

In code van El Capitan beta 2 zijn aanwijzingen gevonden voor een 21,5-inch iMac met 4K-scherm. Ook komt er een Bluetooth-afstandsbediening met touch aan.

imac-vervangingIn de nieuwste beta van El Capitan zijn aanwijzingen gevonden dat Apple binnenkort een nieuwe iMac gaat aankondigen. Het gaat om een 21,5-inch iMac met 4K-scherm. Ook zijn er aanwijzingen voor een draadloze afstandsbediening die met Multi-Touch te bedienen is en via Bluetooth verbinding maakt. Mogelijk is die afstandsbediening bedoeld voor de Apple TV.

Nieuwe 4K iMac

De aanwijzingen werden gevonden in de El Capitan-beta, die eerder deze week beschikbaar kwam. In de code is te zien dat Apple een scherm met een resolutie van 4096 x 2304 gaat ondersteunen. Momenteel is er al een duurdere 27-inch Mac met 5K-scherm, maar voor het kleinere model van 21,5-inch verkiest Apple een 4K-resolutie.

el-capitan-imac-4k

Er wordt ook een nieuwe grafische Intel-chipset genoemd met de naam Iris Pro 6200. Deze kwam eerder deze maand op de markt en zou geschikt zijn voor een iMac met 4K-scherm. Wie nog wat verder graaft vindt ook nog verwijzingen naar vier nieuwe AMD Radeon R9-processors, namelijk de M380, M390, M395 en M395X. Die wijzen op nog meer nieuwe Mac-modellen. In El Capitan zitten weliswaar niet zoveel functies die meteen voor eindgebruikers interessant zijn, maar er valt dus wel degelijk meer aan te ontdekken.

el-capitan-amd-chips

Bluetooth-afstandsbediening met aanraakpaneel

apple-remote-handMinstens zo interessant is de ontdekking, dat er een nieuwe Bluetooth afstandsbediening aankomt. Dit is een nieuwe remote met een speciale Bluetooth-chip, die ook via een infraroodsensor contact kan leggen met apparaten. De huidige aluminium afstandsbediening bestaat al een tijdje en is nog voorzien van normale knoppen. Het nieuwe model is voorzien van een aanraakgevoelig vlak met Multi-Touch. Het zou te maken kunnen hebben met een nieuwe Apple TV, maar omdat de geruchten daarover telkens weer van tafel werden geveegd, houden we nog even een slag om de arm.

Via Multi-Touch kun je scrollen op de afstandsbediening. Er is ook een aanwijzing dat het apparaatje Force Touch ondersteunt. Verder zit er ondersteuning voor audio op, mogelijk voor bediening via Siri. In eerdere versies van OS X was de informatie nog niet aanwezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 20:32
Categorie Geruchten
Onderwerpen el capitan, imac, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.