EHBO voor iPhone firmware 1.1.4 updates

Tips voor het oplossen van veel voorkomende problemen ontstaan bij het upgraden naar iPhone-firmwareversie 1.1.4 in combinatie met ZiPhone.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

EHBO voor iPhone firmware 1.1.4 updatesNa de upgrade naar firmware 1.1.4 en de Ziphone 2.5 Jailbreak, Activation en Unlock is het mogelijk dat er vreemde symptomen optreden op je iPhone. Het advies is dan meestal om even opnieuw te beginnen met een restore en het hele riedeltje opnieuw uit te voeren. In bepaalde gevallen is dit echter helemaal niet nodig. Voor enkele misdragingen van je iPhone kan je eerst de onderstaande oplossingen proberen.

Problemen met het synchroniseren van de Safari-bladwijzers (bookmarks)

Dit wordt veroorzaakt door foute permissies van de Safari-map. Deze kun je eenvoudig corrigeren via SSH (klik op de wiki-link voor meer uitleg en doorverwijzingen). Door het volgende commando te geven zet je de permissies weer zoals ze horen te zijn:
[code language=”bash”]
chown -R mobile:mobile /var/mobile/Library/Safari
[/code]

De Mail.app applicatie crashed

Dit is een soortgelijk probleem als het Mobile Safari-probleem hierboven. Start SSH en geef het commando:
[code language=”bash”]
chown -R mobile:mobile /var/mobile/Library/Mail
[/code]

De iPhone-batterij raakt heel snel leeg

Wanneer je batterij aanmerkelijk sneller leeg is dan in vorige firmwareversies kan dit worden veroorzaakt door het “Ask to Join Networks” achergrondproces die om een of andere vage reden constant blijft scannen naar nieuwe netwerken, en zodoende de accu leegtrekt. De oplossing hiervoor is door deze optie uit te schakelen via Settings > Wi-Fi > Ask to Join Networks > Off.

Geen geluid

Mocht je geen geluid hebben of alleen maar geluid horen tijdens het bellen, dan is dit op te lossen door de optie Reset All Settings te kiezen via Settings > General > Reset > Reset All Settings. Je raakt hierbij wel alle eerder ingevoerde instellingen kwijt!

De bovenstaande oplossingen werken helaas niet voor iedereen en mogen dus niet als wondermiddel worden beschouwd. In dat geval rest vaak niets anders dan het opnieuw restoren van je iPhone om het toch werkend te krijgen. Let er dan wel op dat je kiest voor Restore en niet voor Update. Zie hiervoor ook het wiki-artikel Firmware

Richard schrijft als vaste auteur de powertips voor iPhoneclub voor de wat meer ervaren iPhone-gebruikers. Voor meer artikelen van hem kun je op de auteurlink bovenaan onder de titel klikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2008, 16:37
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, unlock, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.