iPhone 5 breekt verkooprecords AT&T

De iPhone 5 heeft afgelopen weekend de verkooprecords van AT&T gebroken. De iPhone 5 is daarmee de snelst verkopende iPhone die AT&T heeft aangeboden.

iPhone 5De iPhone 5 heeft de verkooprecords bij de Amerikaanse telecomprovider AT&T verbroken. Daar verkocht de iPhone 5 op dag één meer dan iedere voorgaande iPhone die bij AT&T verkrijgbaar was. Ook in het weekend werd de iPhone 5 meer besteld dan eerdere iPhones.

AT&T schrijft het volgende in een persbericht:

AT&T heeft een verkooprecord gevestigd met de iPhone 5 afgelopen weekend, waardoor het de snelstverkopende iPhone is die het bedrijf ooit heeft aangeboden. Klanten bestelden de iPhone 5 vaker bij AT&T dan ieder eerder model op zowel de eerste pre-order dag als tijdens het weekend.

Let wel: AT&T noemt de iPhone 5 enkel de snelst verkopende iPhone die ze hebben aangeboden. De vergelijking met andere smartphone-verkopen wordt niet gemaakt. De prestatie is hoe dan ook noemenswaardig, omdat ze laten zien hoe goed de iPhone 5 het op het moment doet in de Verenigde Staten. Dat de iPhone 5 het goed doet is echter geen grote verrassing: de nieuwe iPhone was na een uur al uitverkocht in veel online Apple Stores.

AT&T heeft geen precieze verkoopcijfers bekendgemaakt. Afgelopen jaar vertelde AT&T nog dat de iPhone 4S na een week een miljoen keer op hun netwerk was geactiveerd.

De kopers bij AT&T hebben een voorbestelling gemaakt. De iPhone 5 zal in de Verenigde Staten pas vanaf 21 september verkrijgbaar zijn. In Nederland begint de verkoop op 28 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 11:32
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.