iPhone 5 breekt verkooprecords AT&T

De iPhone 5 heeft afgelopen weekend de verkooprecords van AT&T gebroken. De iPhone 5 is daarmee de snelst verkopende iPhone die AT&T heeft aangeboden.

iPhone 5De iPhone 5 heeft de verkooprecords bij de Amerikaanse telecomprovider AT&T verbroken. Daar verkocht de iPhone 5 op dag één meer dan iedere voorgaande iPhone die bij AT&T verkrijgbaar was. Ook in het weekend werd de iPhone 5 meer besteld dan eerdere iPhones.


AT&T schrijft het volgende in een persbericht:

AT&T heeft een verkooprecord gevestigd met de iPhone 5 afgelopen weekend, waardoor het de snelstverkopende iPhone is die het bedrijf ooit heeft aangeboden. Klanten bestelden de iPhone 5 vaker bij AT&T dan ieder eerder model op zowel de eerste pre-order dag als tijdens het weekend.

Let wel: AT&T noemt de iPhone 5 enkel de snelst verkopende iPhone die ze hebben aangeboden. De vergelijking met andere smartphone-verkopen wordt niet gemaakt. De prestatie is hoe dan ook noemenswaardig, omdat ze laten zien hoe goed de iPhone 5 het op het moment doet in de Verenigde Staten. Dat de iPhone 5 het goed doet is echter geen grote verrassing: de nieuwe iPhone was na een uur al uitverkocht in veel online Apple Stores.

AT&T heeft geen precieze verkoopcijfers bekendgemaakt. Afgelopen jaar vertelde AT&T nog dat de iPhone 4S na een week een miljoen keer op hun netwerk was geactiveerd.

De kopers bij AT&T hebben een voorbestelling gemaakt. De iPhone 5 zal in de Verenigde Staten pas vanaf 21 september verkrijgbaar zijn. In Nederland begint de verkoop op 28 september.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 september 2012 om 11:32
Categorie
Providers

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.