Eerste entertainmentsysteem met iPads in vliegtuigen

Bluebox Avionics gaat een in-flight entertainment-systeem op basis van iPads maken. Vanaf juli gaat de eerste luchtvaartmaatschappij van start.

in flight ipadBluebox Avionics heeft als eerste aangekondigd dat ze een in-flight entertainmentsysteem gaan maken, waarin de iPad een centrale rol speelt. Bluebox levert dergelijke systemen al voor lange afstandsvluchten en gebruiken daarbij apparaten van onder andere Archos om de passagiers onderweg te vermaken met spelletjes en films. De nieuw ontwikkelde Bluebox Ai maakt gebruik van een iPad. Luchtvaartmaatschappijen hebben al interesse getoond en de eerste installaties gaan vanaf juli van start.

Bluebox gaat een eigen security-oplossing toepassen en levert de iPad met voorgeïnstalleerde games, films en e-books. Ook kunnen luchtvaartmaatschappijen hun eigen apps op de iPad laten installeren. Daarbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan Virgin’s iPhone-applicatie om vliegangst tegen te gaan of de Jet Lag Fighter om een nare jetlag te voorkomen, eveneens van Virgin.

Wie meer wil weten kan deze week op de Aircraft Interiors Expo in Hamburg terecht (18 tot 20 mei, standnummer 6F32).

Meer info: bluebox

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2010, 19:51
Categorie Achtergrond
Onderwerpen entertainment, firmware, gps, ipad, locatie, satelliet, sdk, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.