Virgin gaat vliegangst te lijf met eigen iPhone app

Speciaal voor mensen met vliegangst heeft vliegmaatschappij Virgin nu een applicatie uitgebracht waarmee je die angst te lijf kunt gaan. De applicatie bevat naast een video, FAQ en vluchtuitleg, ook een aantal stressverlagende (ademhalings)oefeningen voor tijdens de vlucht.

fwfWie wel eens gevlogen heeft kent het gevoel wel vlak na het opstijgen: het lijkt alsof de bodem onder je voeten wegzakt en je hebt het idee dat je net zo hard weer naar beneden zal vallen. En maakt die motor nou niet iets teveel lawaai? Of te weinig? En wat klapperen die vleugels! Voor veel mensen is vliegen vaak nog steeds geen pretje. Speciaal voor die mensen heeft vliegtuigmaatschappij Virgin nu een eigen iPhone applicatie uitgebracht: Flying without fear.


Sinds een aantal jaren biedt Virgin al dezefde cursus aan, een snelle methode om mensen van hun vliegangst af te helpen. Deze methode hebben ze nu dus ondergebracht in een gelijknamige applicatie voor je iPhone.

Het idee achter de applicatie is vooral gebaseerd op goede voorlichting en genoeg afleiding en ontspanning voor en tijdens het vliegen. Flying without fear is gemaakt door Mental Workout, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van ontspanningssoftware.

Richard Branson, oprichter van Virgin laat het volgende weten over de iPhone app:

Our first iPhone app will bring the benefits of our successful Flying Without Fear course to millions of people around the world who are now using mobile technology to make their lives better. The app will put many travellers at ease and enable them to prepare for their first Virgin Atlantic flight.

De applicatie bevat als eerste een persoonlijke video-introductie van Branson waarin hij het Flying without fear-programma uitlegt. Er is een in-flight instructievideo die alle gebeurtenissen tijdens een vlucht van begin tot eind laat zien. Ook is er een FAQ waar de meest voorkomende vragen over vliegangst worden beantwoord.

Daarnaast biedt de applicatie een aantal ontspanningsoefeningen en een vorm van angsttherapie. Het heeft ook een panic button: als je tijdens de vlucht in paniek schiet druk je op de knop. Vervolgens krijg je via de applicatie een aantal stressverlagende (ademhalings)oefeningen voorgeschoteld.

Flying without fear kost 3,99 euro en is verkrijgbaar in de App Store.

Bron: Twitscoop / Mashable

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 november 2009 om 12:28
Categorie
Reizen

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.